Terug naar overzicht Terug

FC Emmen opent periode tegen MVV Maastricht


FC Emmen begint de tweede periode met twee achtereenvolgende thuiswedstrijden: zaterdag komt eerst MVV Maastricht op bezoek en de vrijdag er na Jong FC Twente. Elke Jupiler League club wil graag meedraaien om een periodetitel en dit programma lijkt een uitgelezen mogelijkheid voor FC Emmen om dat ook eens te gaan doen. Te meer omdat daarna de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma staat. Het zijn drie duels tegen teams die zeker geen hoogvliegers zijn wat uiteraard niet wil zeggen dat de drie punten FC Emmen zo maar in de schoot zullen vallen. Na de eerste drie wedstrijden volgt als vierde in de periode de thuiswedstrijd tegen Roda JC, dat is uiteraard een pittige maar in de rest van de periode komt FC Emmen nog Almere City, FC Oss en Telstar tegen. In theorie liggen er mogelijkheden voor FC Emmen.

FC Emmen heeft de eerste periode afgesloten met drie punten minder dan in de vergelijkbare periode van 2013/14. Vooral het aantal gelijke spelen, met vier is FC Emmen wat dat betreft koploper in de Jupiler League, heeft de ploeg tot dus ver parten gespeeld. Die vier gelijke spelen werden ook nog zonder uitzondering thuis behaald. Opvallend is verder de ‘terugval’ in het aantal gele kaarten: in 2013/14 twaalf, dit seizoen pas zes. De rode kaarten bleven gelijk met eentje. Een overeenkomst is dat zowel in 13/14 als dit seizoen een wedstrijd met 5-0 werd gewonnen. Vorig seizoen was FC Oss het slachtoffer, dit jaar Jong PSV. En in het aantal afgedwongen strafschoppen is sprake van een stevige vooruitgang: in 13/14 in de eerste periode slechts eentje die bovendien werd gemist. Dit jaar al vier die door Alexander Bannink in doelpunten werden omgezet.


FC Emmen krijgt zaterdagmiddag dus MVV Maastricht op bezoek. De Limburgers hebben het moeilijk, ze staan op plaats zestien met zes punten minder dan FC Emmen en hebben in uitduels tot dus ver slechts drie punten gepakt en wel bij Jong FC Twente. MVV Maastricht heeft de twijfelachtige eer de minst scorende ploeg in het betaalde voetbal te zijn. Na negen duels staat de teller op slechts vier. De laatste weken lukt het scoren helemaal niet meer want de Zuidlimburgers staan wat de doelpunten betreft al 465 minuten droog. De laatste doelpuntenmaker was Mark Veldmate die op 25 augustus j.l. bij Jong FC Twente doel trof. In de beker lukte het overigens wel want MVV bereikte de derde ronde door met 4-3 Helmond Sport uit te schakelen. MVV heeft in Hawbir Moustafa Darwesh een international in de gelederen. Hij is van Koerdische afkomst en geselecteerd voor het nationale team van Irak maar dat lijkt momenteel geen gelukkige combinatie.

FC Emmen heeft in eigen huis altijd een zware dobber aan MVV gehad. Er is in Emmen achttien maal tegen elkaar gespeeld en daarvan ging slechts vier keer de winst naar de thuisploeg. MVV nam zes maal de punten mee naar huis en acht keer eindigde het in een gelijkspel. Van de laatste vier duels in Emmen verloor FC Emmen er drie en won de vierde. Scheidsrechter is Davy Otto aan wiens staat van dienst in dit seizoen oppervlakkig gezien niet het predikaat thuisfluiter kan worden gehangen. Hij floot dit seizoen vier wedstrijden in de Jupiler League en drie maal won de uitspelende partij.