FC Emmen jeugd bekert op zaterdag 18 oktober

Be Quick 1887 A2-FC Emmen A1
Speelde FC Emmen A1 de vorige week nog een dijk van een wedstrijd, in het bekerduel tegen Be Quick A2 was het een ander verhaal. De inspiratie leek zoek maar ook het feit dat na 33 minuut de wedstrijd met tien man moest worden uigespeeld, na twee gele kaarten voor Justin Mulder, werkte niet erg mee. In de eerste helft beperkte zich de score tot 0-1 door een treffer van Niels Grevink in de 13e minuut na een assist van Lars Baas die een van de weinige uitblinkers aan Emmer zijde was. Grevink moest kort daarna geblesseerd uitvallen. In de tweede helft nam Lars Baas zowel de 0-2 als de 0-3 voor zijn rekening in de 52e en 75e minuut. Het slotaccoord zette Ahmed Ndayisaba met de 0-4 na aangeven van Rik Graver.
FC Emmen A1: Hölscher: Mulder, Sanafikha, Komduur,  Smidt, Grevink (18. Ndayisaba), Padding (69. Graver), Nijkamp, Wolters (52. Bangura), Reinders, Baas.

Achilles 1894 B2-FC Emmen B1 2-8
Een bekerwedstrijd met een weinig inspirerende tegenstander, in de voorbereiding werd immers van de B1 van de Assenaren reeds met 6-1 gewonnen. Wel kwam FC Emmen na twee minuten op achterstand, door knullig verdedigen achterin. In de 8e minuut scoorde Kjelt Engbers de gelijkmaker uit een voorzet van Ngendakumana. In de 12e minuut was het Achilles dat toesloeg en de 2-1 op het scorebord liet aantekenen. Drie minuten later trok Joey Klaver de stand weer gelijk, uit een voorzet van Raphael Ngendakumana. In de 17e minuut was het wederom Kjelt Engbers die scoorde, nu uit een assist van Joey Klaver. Vier minuten voor rust was het Lorenzo Hindriks die een vrije trap heerlijk indraaide. De bal werd nog licht getoucheerd door Jaymie Hemme, waardoor hij het doelpunt op zijn naam kreeg. In de rust werd er gevraagd naar de oorzaak van het slechte spel aan de zijde van FC Emmen, wat vooral te wijten was aan concentratiegebrek. Na de rust werd het ondanks drie wissels, niet veel beter. Gelukkig was het niveau van Achilles B2 dusdanig, dat het geen schade opleverde. In de 50e minuut scoorde Kjelt Engbers voor de derde maal door eerst vier tegenstanders het Asser bos in te sturen en het daarna zelf afmaakte. Uit een corner van Lorenzo Hindriks, was het de ingevallen Jochem Scholten, die de bal goed aflegde, waardoor Frank Fokke in de 62e minuut de score op 2-6 bracht. In de slotfase werd de stand nog opgevoerd door doelpunten van Joey Klaver (assist Kjelt Engbers) en Remco Bos uit een assist van Jochem Scholten, die eindelijk weer eens wat minuten voor B1 maakte.

FC Emmen B1: Jalving, Berends (58. Fokke), Wielink (40. van Dijk), Hemme (40. Bos), Van den Berg; Hindriks, Bijlsma (58. Jochem Scholten), Jan Scholten; Ngendakumana (40. Sliedrecht), Klaver, Engbers.

SVBO C1-FC Emmen C1 naar 21 okt 19.00u

FC Emmen D1-RVO/GC Cambuur D1 0-1
Van de eerste tot aan de laatste minuut werd voor de bal gestreden. Er werden kansen gecreëerd, alleen geen doelpunten gemaakt. De ruststand derhalve 0-0. In de tweede helft werd er weer volop gestreden, waarbij FC Emmen toch wel het betere van het spel had. Tot de laatste paar minuten. Er kwam een hachelijke situatie voor het doel van FC Emmen met een scrimmage voor de goal. Een discutabele beslissing van de scheidsrechter in de extratijd, was de aanleiding tot de beslissende goal van Cambuur.
FC Emmen D1: Yme Meijer, Bas Seubers, Bjorn Klaassens, Luke Dokter, Stef Jagt, Andrej Alilovic, Milan Oelen (Jerany Lie a Lien), Lars Dijk, Jeroen Welles (Quincy Gall), Rowin Schuiling, Leon Draisma.

Beilen D1-FC Emmen D2 0-2
Het was de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer. Toch lukte het FC Emmen D2, ondanks de vele kansen, pas naar 25 minuten om de score te openen dooreen diagonaal schot van Milan Dries. Het balbezit was voor negentig procent in het voordeel van FC Emmen D2. Alleen net zoals de laatste weken was de eindfase/eindpass te slordig. In de tweede helft waren er ook kansen voldoende maar door de afwerking was slordig. Vlak voor tijd bepaalde Damian de Vries met een knappe intikker de eindstand op 0-2.
FC Emmen D2: Pomper (30. Beks), Bulder, Sieljes (30.Jakobs), IJpelaar, De Roo, Hulshof (45. Meijles), De Jonge (45. Mulder), Roufs, Dani Jansen ( 40. Sem Janssen), Dries (40. De Vries), Nijgh.

Zwartemeerse Boys E1-Emmen E1 (FC Emmen E1) 1-19
FC Emmen combineerde naar hartenlust en ondervond daarbij weinig tegenstand. Met veel druk naar voren werd de tegenstander stuk gespeeld. De doelpunten waren van Florian Zegiri (6x), Damien Zwikker (3x), Jort Jalving (3x), Lars Meijer (2x), Piet Teuben (2x), Melvin Falke en Kas Lamberink.

Raptim E2-Emmen E3 (FC Emmen E2) 5-4