Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op zoek naar de opgaande lijn


Van paniek is geen sprake maar na drie nederlagen op rij zou het goed zijn indien FC Emmen weer punten gaat pakken. Dat moet dan gebeuren tegen het bezoekende RKC Waalwijk dat met een zelfde puntentotaal als FC Emmen op de elfde plaats bivakkeert. Gemakkelijke opgaven bestaan niet in de Jupiler League dus zal FC Emmen voor eigen publiek vol aan de bekende bak moeten. Met een prima zege in het oefenduel tegen een combinatieteam van Heracles in gedachte, plus het feit dat in de laatste competitiewedstrijd tegen Telstar zeker niet slecht werd gespeeld kan de wedstrijd tegen RKC toch wel met enig optimisme tegemoet worden gezien.


RKC Waalwijk heeft een beroerd seizoen achter de rug waarin het als laatste eindigde. Om een herhaling te voorkomen is de selectie van trainer Peter van den Berg behoorlijk opgefrist. Er werd met ex-Spartaan Steef Nieuwendaal, Jonathan Kindermans van Telstar en Heraclied Daan Rienstra ervaring gehaald. Op de  valreep werd spits Rigino Cicilia nog gehuurd van Roda JC, Jos Peltzer kwam over van topklasser De Treffers, Gigli Ndefe speelde eerder bij FC Oss en het vorige seizoen bij het Belgische Eendracht Aalst en Adnan Bajic werd uit de selectie van Jong FC Dordrecht geplukt. Laatstgenoemde krijgt een nieuwe kans want hij stond ooit als een groot talent te boek en behoorde in 2011 zelfs tot de selectie van Oranje onder 17. Mede door blessures is een doorbraak echter tot nu toe uit gebleven.

Het vernieuwde RKC Waalwijk doet het dus in vergelijking met vorig seizoen best goed. Van de vijf gespeelde duels ging alleen de laatste, tegen Jong PSV, verloren naast drie gelijke spelen en een zege. Opvallend is de klaarblijkelijke doorbraak van spits Arsenio Valpoort die vorig seizoen tot slechts drie doelpunten kwam maar nu inmiddels vijf maal heeft gescoord. Valpoort was ooit een belofte bij SC Heerenveen en heeft in de periode dat FC Emmen met de Friezen samenwerkte ook in oefenduels voor FC Emmen gespeeld. Wat de reeks onderlinge ontmoetingen betreft heeft FC Emmen de laatste drie keer in eigen huis van de Waalwijkers gewonnen. RKC speelde jarenlang eredivisie waardoor het aantal onderlinge duels beperkt is gebleven tot zeven thuis en uiteraard zeven maal uit. In Waalwijk heeft FC Emmen nooit veel te vertellen, het won daar geen enkele maal, maar in de JENS Vesting moet Emmen Meer Mogelijk Maken.

Scheidsrechter is de Groninger Siemen Mulder. Hij heeft dit seizoen drie keer in de Jupiler League gefloten en deelde zes maal geel en drie maal twee geel=rood uit.