Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op bezoek bij ongeslagen FC Volendam


Als er een club is waar FC Emmen met lood in de schoenen naar toe gaat is het wel FC Volendam. De resultaten van de laatste vier uitwedstrijden liegen er niet om met nederlagen van 6-0, 5-1, 6-1 en 5-2! Totaal dus liefst 22 doelpunten tegen in deze zeer negatieve reeks. In die vier wedstrijden stonden ook aan Emmer zijde vier verschillende trainers voor de groep maar voor de resultaten maakte het geen enkel verschil. FC Emmen heeft twaalf keer in Volendam gespeeld waarin slechts een keer werd gewonnen.Dat heugelijke feit vond plaats op 23 augustus 2002 toen Donny de Groot de enige goal scoorde.

De wel zeer negatieve reeks begon in 2005/06 toen het op de derde plaats staande FC Emmen, met Jan van Dijk als trainer, bij nummer twee FC Volendam met 5-2 over de knie werd gelegd. Jack Tuyp scoorde drie maal. Een seizoen later was Alfons Arts interim-trainer voor de net ontslagen Jan van Dijk en deze keer werd het 6-1.  In 2007/08 toog FC Emmen als nummer 15 naar Volendam dat toen onder Stanley Menzo op de vijfde plek stond. FC Volendam had weer een heerlijke avond en won met 5-1. FC Volendam speelde vervolgens een jaartje eredivisie maar in het afgelopen seizoen pakte FC Emmen de draad weer op. Het had op zich een goede reden om als underdog naar Noord Holland af te reizen want het was hekkensluiter. Met Harrrie Sinkgraven aan het roer maakte het die positie ook waar en ging met 6-0 ten onder. Toch lijkt FC Volendam dit seizoen wat de hoogte van de uitslagen betreft niet eens zo superieur. Zo won het inclusief de beker acht wedstrijden met slechts een doelpunt verschil. Maar de cijfers spreken toch boekdelen, de laatste zes wedstrijden werden zonder uitzondering gewonnen en FC Volendam zit nog steeds in de beker waar het FC Utrecht als volgende tegenstander treft.
Maandagavond moet FC Volendam het in ieder geval zonder Olaf Lindenbergh doen: de routinier is na vijf gele kaarten te hebben verzameld geschorst. Bij FC Emmen ontbreekt Ruud ter Heide die inmiddels weer thuis is maar het onderzoek in het ziekenhuis van Lingen heeft nog niets concreets opgeleverd. Nader onderzoek is dus vereist. Verder ontbreekt bij FC Emmen Bart de Groot die een hand heeft gebroken. Zijn vervanger zal Kay Velda zijn die daarmee zijn debuut in de basis gaat maken. Kevin Görtz en Michel Poldervaart hebben niet aan de groepstraining deelgenomen en lijken niet fit genoeg om de reis naar Volendam te kunnen maken.
 


       

Donny de Groot scoorde hier op 23 augustus 2002 de enige goal in de 1-0 zege op  FC Volendam.