Jeugdteams weer op winnende pad

RJO Heerenveen/Emmen D2-ZFC Zuidlaren D1 3-2
De Emmenaren probeerden zich te revancheren voor het magere optreden van een week eerder tegen Emmen D1. In de eerste helft, die met een 2-0 voorsprong werd afgesloten, lukte dat ook best wel. De thuisploeg gaf geen kansen weg en nam na een kwartiertje een 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop vanaf rechts kopte verdediger Frank Fokke keurig in. Vier minuten later had Jan Scholten pech met een schot op de lat. In de 22e minuut verhoogde Thom Scheper de voorsprong tot 2-0 toen hij een assist op maat van Jan Scholten kreeg. ZFC Zuidlaren bleek echter geen zacht eitje te zijn en verkortte in de 38e minuut tot 2-1 via Yoran Popovic. Twee minuten later was het verschil echter weer op twee goals teruggebracht toen Thyrann Lambers een prima aanval succesvol afrondde: 3-1. Mede door het vele wisselen kwam van het uitbouwen van de voorsprong niets terecht en kwam ZFC Zuidlaren zelfs nog op 3-2 toen de goed spelende Marijn van Hoorn een counter benutte. Het bleef spannend tot en met de laatste minuut maar uiteindelijk bleven de punten in Emmen.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Beugelink (47. Roy Schepers): Fokke (31. Gierveld), Muusse (47. Spang), Levon van Dijk (47. Timmer), Harms (32. Berends), Luiken, Jan Scholten (35. Hindriks), Bijlsma (47. Hoogeveen), Thom Scheper (45. Bos), Roelof van Dijk (31. Jochem Scholten), Lambers.

Jan Scholten geeft de pass waarna Thom Scheper kon scoren.

Roelof van Dijk haalt uit.

Thyrann Lambers neemt het op tegen drie Zuidlaarders.

Emil Bijlsma wordt getackled.

WSV C1-RJO Heerenveen/Emmen C2 0-3
De Emmer formatie had zich voorbereid op een moeilijk middagje tegen nummer drie WSV maar dat viel reuze mee wat natuurlijk ook een verdienste van de formatie van coach Brugt Bergsma was. FC Emmen speelde een prima wedstrijd, zette vanaf de start veel druk en nu werd er in tegenstelling tot een week eerder bij Quick ’20 ook gescoord. De eerste treffer viel in de twaalfde minuut toen centrale verdediger Bram Komduur mee naar voren trok bij een hoekschop en daaruit keurig koppend scoorde: 0-1. Negen minuut voor de pauze verhoogde Stefan Kikkert de tussenstand naar 0-2. In de tweede helft was de goed spelende Sander Boer, die over rechts veel gevaar stichtte en ook met goede voorzetten voor de dag kwam, succesvol. Zijn treffer in de 45e minuut was feitelijk de beslissing hoewel WSV, dat het voornamelijk van spelhervattingen moest hebben, in de slotfase nog een grote kans kreeg maar doelman Joost Schrik bleef in een één tegen één situatie de baas.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik: Arends, Graver, Komduur, Baas, Heerkes, Nijkamp (55.Kroeze), Leon Berens, Bjorn Berends (55. Spijodic), Kikkert, Boer (55. Zeilstra).