FC Emmen ook langs Telstar

We hebben in een zonovergoten stadion De Oude Meerdijk met 2-1 gewonnen van Telstar. Daardoor verstevigen we de koppositie met nog zes competitiewedstrijden te gaan.

In de openingsfase werd al gauw duidelijk wat het spelbeeld zou zijn; FC Emmen aan de bal en Telstar dat probeert zoveel mogelijk tijd te winnen. Er was echter wel ruimte om te voetballen voor de Emmenaren. Al na een minuut vond Reda Kharchouch de handen van Telstar-doelman Ronald Koeman.

Daarna duurde het een kwartier tot de Drentse formatie een aantal keer gevaarlijk werd. Zo waagde Jasin Assehnoun een poging van afstand en zag Ole Romeny in de rebound zijn inzet voorlangs gaan.

Tien minuten voor rust viel de openingstreffer wél. Keziah Veendorp zette Rui Mendes met een heerlijk passje met buitenkant rechts alleen voor de keeper. Mendes deed vervolgens wat hij in de vier wedstrijden hiervoor ook deed, namelijk scoren: 1-0.

Het doelpunt dwong Telstar om meer naar voren te voetballen. Vlak voor rust wierp dat al gauw zijn vruchten af. Na wat gerommel bij een korte corner kopte Glynor Plet de gelijkmaker binnen. Kort daarna zag Rashaan Fernandes zijn schot nog over het doel van Michael Brouwer gaan en dus gingen de spelers rusten met 1-1 op het scorebord.

Een nieuwe voorsprong wordt wél vastgehouden
Na rust kwamen we al snel weer op voorsprong. Mendes gaf de bal op randje zestien mee aan Jari Vlak, die niet aarzelde en uitstekend binnenschoot: 2-1. Kort daarna was voor Lorenzo Burnet ingevallen Jeff Hardeveld dichtbij de 3-1, maar zijn volley ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Wat volgde was een tweede helft waarin we nauwelijks in de problemen kwamen, al kwamen we voorin ook niet tot veel kansen. Mendes was nog wel heel dichtbij; hij zag zijn van richting veranderde schot nog op de paal belanden. Het enige wapenfeit van de bezoekers was een vrije trap van Anwar Bensabouh over het doel van Brouwer.

Zo hield de ploeg van Dick Lukkien de 2-1 voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast. Daardoor bedraagt de voorsprong op nummer twee FC Volendam nu zes punten, al hebben de Volendammers een wedstrijd minder gespeeld. De voorsprong op nummer drie Excelsior is acht punten.

Komende vrijdag gaan we op bezoek bij De Graafschap. De ticketverkoop voor deze wedstrijd start maandagavond om 18.30 uur.

FC Emmen – Telstar: 2-1
36. Mendes 1-0