Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – Telstar


Zondag treden we in eigen huis aan tegen Telstar. Met nog zeven wedstrijden te gaan en een voorsprong van acht punten op nummer drie Excelsior, staat FC Emmen er goed voor. We blikken vooruit op de komende wedstrijd, samen met hoofdtrainer Dick Lukkien.

Geen sprake van afleiding
Doordat er vorige week zaterdag een overtuigende overwinning werd geboekt bij VVV-Venlo (0-2) en de concurrentie punten liet liggen, bedraagt de voorsprong op nummer drie Excelsior nu acht punten. Eind maart staan alle seinen dus op groen voor een mogelijk geweldig einde van het seizoen.

Lukkien erkent het succes van zijn ploeg, maar wil nog niet al te ver vooruit kijken: “We leven van week tot week en willen uiteraard in één keer terugkeren. Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat we er uitstekend voorstaan. Het moet gaan over de volgende wedstrijd en dat is bij ons ook het geval. Er zijn meerdere voorbeelden geweest van ploegen die het daar te veel over hebben gehad en dat zorgt voor afleiding.”

Speciale wedstrijd voor Reda Kharchouch
Aan FC Emmen dus zaak om dat te voorkomen. De oefenmeester is ervan overtuigd dat zijn jongens er ook zo over denken. Een van die jongens is uiteraard Reda Kharchouch, die zondag tegen zijn oude ploeg zal gaan spelen. Lukkien zegt daarover: “Reda kent de jongens door en door en heeft dan ook her en der wat informatie aan ons gegeven. We hebben Telstar goed geanalyseerd en we weten wat hun sterktes en zwaktes zijn.”

Hij vervolgt: “Ik vind dat ze goed kunnen voetballen. Ze hebben een formatie die afwijkt van wat je normaal tegenover je hebt, een soort 3-1-4-2. Ze zijn aan de bal vaardig en hebben het lef om te voetballen, maar krijgen ook redelijk makkelijk goals tegen. Verdedigend laten ze dus nog wel eens een steekje vallen. Andries Jonker is een trainer van de Hollandse school en iemand die graag vooruit wil voetballen. Als wij goed aan de bal zijn, dan hebben zij meestal geen keuze en moeten ze wel inzakken. Daar moeten wij op anticiperen.”

Afwezigheid Araujo en andere spelers
Lukkien zal dat dan wel moeten doen zonder sterkhouder Miguel Araujo. Hij is opgeroepen voor het nationale elftal van Peru, dat deze interlandperiode om WK-kwalificatie strijdt, maar heeft een coronabesmetting opgelopen. Zijn ploeg verloor de wedstrijd tegen Uruguay (1-0), maar heeft kwalificatie nog in eigen hand (weliswaar via een intercontinentale play-off).

Er is dan ook zeker contact tussen speler en trainer: “Miguel zit in quarantaine in Lima, maar voelt zich kiplekker. Hij baalde natuurlijk enorm dat hij zijn land niet kon helpen. Hij is fit, maar mag er helaas niet bij zijn. Ik hoop van harte dat ze zich kwalificeren. Het zou voor onze club natuurlijk ook fantastisch zijn dat je mogelijk een international aflevert aan het WK.”

Naast Araujo zullen ook Mart Lieder en Teun Bijleveld er in ieder geval niet bij zijn, zij zijn geblesseerd. Het meedoen van Ole Romeny en Keziah Veendorp is nog een vraagteken. Voor Romeny is het afwachten hoe hij de training verteert. Hij trainde vrijdag namelijk weer voor het eerst mee. Veendorp liep deze week een lichte blessure op, maar zaterdag wordt duidelijk of hij fit genoeg is om zondag te starten.

Emmen blijkt doelpuntrijk
Uiteraard gaan de mannen er in ieder geval alles aan doen om tegen Telstar de vijfde driepunter op rij in de wacht te slepen. Dat lukte tijdens de laatste vijf ontmoetingen met de ploeg uit Velsen-Zuid overigens niet. Vier keer werd er gelijkgespeeld en eenmaal verloren. In elk van die laatste vier wedstrijden scoorden we minimaal twee keer (11 in totaal). De laatste keer dat dat gebeurde, was in december 2014. Rui Mendes is tevens al vier wedstrijden op rij trefzeker. Hij kan de eerste Emmenaar worden sinds Erixon Danso in 2015 die in vijf duels op rij het net treft.

Klik hier voor meer historie tussen FC Emmen en Telstar!

We hopen je zondag op een mooie lentemiddag weer te mogen begroeten op De Oude Meerdijk! Laten we ervoor zorgen dat er net zo’n geweldige sfeer ontstaat als in de laatste thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Samen schreeuwen we onze jongens naar de overwinning!

FC Emmen – Telstar
Vrijdag 27 maart 2022, 16.45 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Dröge