Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt nummer twee FC Volendam


FC Volendam is momenteel de eerste achtervolger van koploper RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Stanley Menzo heeft een fraaie reeks ongeslagen wedstrijden gerealiseerd die momenteel op dertien staat. De laatste nederlaag leed FC Volendam op 5 oktober in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Het waren overigens niet allemaal winstpartijen want de meest voorkomende uitslagen in de serie van dertien is de 1-1. Liefst zes keer sloten de Volendammers een wedstrijd met deze uitslag af.
Duidelijk mag zijn dat FC Emmen een pittige klus wacht. Trainer Gerry Hamstra: ,,IK vind FC Volendam de technisch vaardigste ploeg in de Jupiler League. Ze hebben ook een fraaie serie neergezet. Het zijn allemaal spelers die je geen meter ruimte moet geven. Aan de andere kant hebben wij een goede thuisbalans en daarin alleen van RKC Waalwijk en FC Zwolle verloren. En die ploegen wonnen uiteindelijk met de hakken over de sloot.”
De van FC Dordrecht over gekomen Mounir Biyadat zal vrijdagavond zijn debuut maken ten koste van Marcel Pannekoek. ,,We hebben gezocht naar een speler die ons beter kan maken en denken die in Biyadat te hebben gevonden” verklaart Hamstra. ,,Ik ben blij met zijn komst.”
Robin Demeijer is zeker niet van de partij. Hij bleek achteraf in het duel tegen Haarlem zijn linkerhand te hebben gebroken. Ook Martijn Kamps, Laurens Huizenga, Jannes Wolters en Guus de Vries zijn niet beschikbaar.Mounir Biyadat


Trainer Gerry Hamstra geeft tekst en uitleg aan Marcel Pannekoek.

Mounir Biyadat

Marcel Pannekoek met Mounir Biyadat.

Supporter Maik Rozema bekijkt de nieuwe aanwinst kritisch (Foto’s FC Emmen Media).