Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt nummer twee FC Eindhoven


De competitie gaat de beslissende fase in en FC Emmen speelt daarin nog steeds een belangrijke rol. Wel zijn er de laatste weken veel punten verspeeld maar dat doen andere kandidaten voor het bereiken van de play offs ook. Wil FC Emmen echter niet meer terrein verliezen, zouden drie punten maandagavond tegen FC Eindhoven uiterst welkom zijn.


Drie punten pakken tegen FC Eindhoven is dit seizoen echter geen eenvoudige zaak want de Eindhovenaren draaien een geweldig seizoen en staan momenteel stevig op de tweede plaats.  De uitwedstrijd verloor FC Emmen op de tweede competitiedag met 3-0 en dat bleek geen toeval want FC Eindhoven heeft vanaf einde augustus nooit lager dan de vierde plaats gestaan. Een bijzonder sterk punt bij de Brabanders is de achterste lijn waar het viertal Durwael, Nieveld, N’Toko en Gunst bij elkaar slechts zes duels heeft gemist. Maar dit kwartet zal vermoedelijk niet in deze samenstelling in Emmen aantreden. Chiro N’Toko liep vrijdag in Helmond tegen een rode kaart aan en zal er dus zeker niet bij zijn en Timothy Durwael heeft de laatste twee duels gemist wegens problemen met de hamstrings en zijn deelname is nog twijfelachtig.

FC Eindhoven, dat afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport met zes Belgen in de basisopstelling aantrad, heeft opvallend genoeg geen uitgesproken topscorer in de gelederen. Waar FC Emmen in Cas Peters een topschutter heeft met 19 treffers moet FC Eindhoven het doen met Joey Sleegers die 8 keer heeft gescoord. Tom Boere is nummer twee met 7 treffers evenals Anthony van den Hurk maar die is al maanden geblesseerd.

FC Emmen en FC Eindhoven ontmoeten elkaar maandagavond voor de zestigste maal in het betaalde voetbal. In Emmen stonden de ploegen 29 keer tegenover elkaar en daarvan won de thuisclub 15 keer, FC Eindhoven ging vijf maal met de winst naar huis en negen keer was er een gelijkspel.