Terug naar overzicht Terug

FC Emmen pakt winst op FC Eindhoven in boeiend duel


De motor haperde na de winterstop bij FC Emmen behoorlijk maar uitgerekend tegen het hooggeklasseerde FC Eindhoven was de vorm weer terug met als gevolg een verdiende 3-2 zege. Het was een wedstrijd met voor Jupiler League begrippen een hoog niveau waarin het tot en met de extra tijd spannend bleef. Opvallendste speler bij de Emmenaren was weer eens Cas Peters die twee fraaie goals op zijn naam schreef: de nummers 20 en 21 van het seizoen. Het teamtotaal van FC Emmen staat nu op 71 in dertig duels wat een evenaring is van de meeste goals in een seizoen gescoord. In het seizoen 1995/96 kwam Emmen ook tot 71 goals maar toen in 34 wedstrijden.


Boy Deul lijkt een tegenstander tegen de hand te schieten.

Cas Peters heeft net de 1-0 op het scorebord gebracht (Foto’s: Boudewijn Benting).

Voor trainer Joop Gall was de winst een geweldige opluchting. ,,Nadat het de laatste weken door omstandigheden wat stugger liep moesten wij proberen tegen FC Eindhoven, dat na NEC gewoon de beste ploeg is, het niveau weer terug te pakken. Dat is gelukt want wij speelden stukken beter dan de laatste weken. Het weer kunnen beschikken over Boy Deul was een voordeel want hij is heel moeilijk af te stoppen. Na rust kwamen we snel op 2-0 maar vervolgens werd de concentratie een stuk minder waardoor die lepe Sleegers twee maal kon inkoppen. Dan moet de mentale weerbaarheid een rol spelen en die was aanwezig. We gingen niet bij de pakken neer zitten en vervolgens sloeg het fantoom Cas Peters weer toe. Ik ben heel blij met deze zege die met grote bereidheid en wil om te winnen werd behaald. Dit hadden we hard nodig om bij te blijven.”

 

Luis Pedro springt weer het hoogst.

Joop Gall is blij met de treffer van Cas Peters.

Acrobatiek van Roland Bergkamp maar deze keer niet succesvol (Foto’s: Bennie Wolbers).

Het was een prima wedstrijd tussen twee ploegen die wilden voetballen. De ruimten waren ook af en toe groot wat het schouwspel ten goede kwam. Hoewel van FC Eindhoven zeker dreiging uit ging, kwamen daar in de eerste helft geen echte kansen uit. Dat was bij FC Emmen echter wel degelijk het geval. Halverwege kreeg Alexander Bannink na een lange bal van Luis Pedro een goede kans maar knalde hoog over. Een minuut later kreeg Boy Deul een mogelijkheid nadat Cas Peters de bal na verlies had heroverd maar stuitte op doelman Tom Muyters. Bijna in dezelfde minuut was het wel raak toen Cas Peters de diepte werd ingestuurd door Boy Deul en fraai in de kruising schoot: 1-0. Een verdiende tussenstand en nog voor rust stichtte Niek Vossebelt met twee schoten van grote afstand gevaar en op slag van rust kreeg Bannink een pass van Frank Olijve net niet onder controle. 

De tweede helft begon ideaal voor FC Emmen. Net uit de kleedkamer gekomen werd Roland Bergkamp in het strafschopgebied vast gehouden maar de gehoopte strafschop bleef uit. FC Eindhoven kreeg de bal echter niet uit de eigen zestien, Bergkamp zag kans door te tikken waarop Alexander Bannink de 2-0 binnen tikte. Het was gevaarlijk om op dat moment te denken dat de buit al binnen was en dat bleek ook maar al te waar. Nadat Cas Peters een kans op 3-0 had laten liggen verkleinde Joey Sleegers met een kopbal tot 2-1. Nog geen reden tot paniek maar een dikke tien minuten later herhaalde Sleegers dat kunststukje en kopte de 2-2 binnen. Het had nog erger kunnen worden toen doelman Meerits bij een vrije bal wat stond te grabbelen maar het liep goed af. De eindfase bleef net zoals het voorgaande boeien. Alexander Bannink kreeg uit een counter een prima kans op de 3-2 maar doelman Muyters verhinderde de poging. Een kwartier voor tijd viel wat later bleek de beslissing. FC Emmen kwam er razend snel uit met Cas Peters in balbezit. Hij kwam vanaf de eigen helft, leek iets te veel naar de zijkant te gaan maar maakte desondanks de kans heel fraai af: 3-2. Peters kreeg daarna nog een paar kansjes en kreeg kort voor tijd een applauswissel. In drie minuten extra tijd probeerde FC Eindhoven met opportunistisch spel nog de gelijkmaker te forceren maar FC Emmen hield stand. ,,De overwinning is verdiend”, erkende FC Eindhoven trainer Jean-Paul de Jong. Joop Gall sprak niet tegen.  

FC Emmen-FC Eindhoven 3-2. 24. Peters 1-0, 46. Bannink 2-0, 53. Sleegers 2-1, 65. Sleegers 2-2, 76. Peters 3-2. Scheidsrechter: Braamhaar. Gele kaart: Bannink (FC Emmen), Van den Boomen (FC Eindhoven). Toeschouwers: 4216.
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Siekman, Olijve, Bannink, Vossebelt (90. Mannes), Deul (75. Resida), Bergkamp, Peters (84. Laghmouchi).
FC Eindfhoven: Muyters; Gunst, Nieveld, De Wilde, Duwael (82. Karg), Van den Boomen), Swinnen (75. Beekmans), Van Son, Sleegers, Boere, Bourdouxhe (65. Van Hout).