Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvang de beste ploeg in de Jupiler League


FC Emmen moet proberen het verlies bij FC Den Bosch weg te spoelen middels een gunstig resultaat tegen de ongenaakbare koploper NEC Nijmegen. Statistisch gezien lijkt dat mogelijk gelet op het feit dat FC Emmen dit seizoen nog nooit twee duels achter elkaar heeft verloren. Een andere statistiek toont dat de Nijmegenaren in uitwedstrijden onverwachts punten lieten liggen. Zo werd uit verloren van Jong PSV en FC Eindhoven terwijl de wedstrijden tegen Sparta en Jong Ajax slechts gelijke spelen opleverden. De realiteit is natuurlijk dat NEC op dit moment een klasse apart is waaraan FC Emmen de handen meer dan vol zal hebben.


In het afgelopen lange weekeinde won FC Emmen vrijdag uit met 2-0 van Jong PSV dat de maandag daarop met 5-2 bij NEC ten onder ging. Het PSV dat in De Goffert aantrad was echter van een heel ander kaliber dan dat waarvan FC Emmen won. Speelde FC Emmen tegen een ploeg die uit louter beloften bestond, in Nijmegen stonden er met Pasveer, Brenet, Tamata, Hendrix en Ritzmaier opeens vijf A-spelers in het elftal. Tot aan de rust ging het wat de score betrof gelijk op, na de pauze overklaste NEC de bezoekers.

Aan de wedstrijd NEC Nijmegen-FC Emmen van 20 september j.l. bewaart FC Emmen geen goede herinneringen. Het ging met 4-0 ten onder, ondanks dat het vanaf de 50e minuut met een man meer speelde na een rode kaart voor topscorer Sjoerd Ars. FC Emmen werd ook toen door blessures geplaagd want Gaby Jallo, Frank Olijve, Marcel Seip en Bart de Groot waren destijds geblesseerd. Maar de Emmenaren raakten door die nederlaag niet van de kook want in de daaropvolgende vijf competitieduels bleven ze ongeslagen.

NEC Nijmegen heeft met FC Emmen gemeen dat het veel scoort en een kwartet aan gemakkelijk scorende mensen heeft. Sjoerd Ars is daarbij de concurrent van Cas Peters om de topscorertitel maar verder zijn Christian Santos, in Duitsland opgegroeid met Venezolaanse ouders, de Iranees Alireza Jahanbaksh en de Belg Anthony Limbombe zeer productief. Bij FC Emmen is het afwachten hoe de geblesseerden Boy Deul, Gaby Jallo en Sander Rozema er voor staan. Luis Pedro zal er in ieder geval wel weer bij kunnen zijn.