Terug naar overzicht Terug

Wesley de Ruiter vervangt Marko Meerits


FC Emmen moet het tegen NEC Nijmegen opnieuw zonder vier vaste krachten doen. Naast de langdurig geblesseerden Sander Rozema en Boy Deul zijn nu ook Gaby Jallo en doelman Marko Meerits in de lappenmand beland. Jallo (rug) was er tegen FC Den Bosch ook al niet bij en in die wedstrijd liep Marko Meerits een dikke enkel op. Laatstgenoemde wordt vervangen door de recentelijk aangetrokken Wesley de Ruiter die dit seizoen in dienst van RKC Waalwijk een maal in actie kwam in het bekerduel tegen HHC Hardenberg. Zijn laatste competitiewedstrijd keepte Wesley de Ruiter het vorige seizoen op 9 februari 2014 als doelman van FC Den Bosch in de met 4-1 verloren uitwedstrijd tegen Excelsior. 


Trainer Joop Gall heeft het elftal op een aantal posities gewijzigd. Marcel Seip, Leandro Resida en Elson Ameida hebben hun basisplaats verloren. in de achterste lijn keert Bart de Groot terug als centrale man naast Luis Pedro. Tim Siekman gaat het daardoor weer eens als linksback proberen. Voorin staat Soufiane Laghmouchi voor het eerst dit seizoen in de basis na negentien maal als invaller te hebben gefungeerd.

Cendrino Misidjan tijdens de donderdagmorgen training (Foto: Roel Bos).

Op de training van donderdagmorgen was er ook een nieuw gezicht met Cendrino Misidjan die na een avontuur in Bulgarije bij CSKA Sofia, waar half december zijn contract werd ontbonden, zonder club zit. Joop Gall: ,,Hij is een linksback en zou de rugblessure van Gaby Jallo ernstige vormen aan gaan nemen is hij een mogelijke vervanger. Een tweede linksback hebben we immers niet in de selectie.” Misidjan (26 jaar) speelde in het verleden voor een imposant rijtje clubs als Telstar, FC Omniworld, FC Oss, Almere City, Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en laatstelijk dus CSKA Sofia. Hij is bereid op amateurbasis bij FC Emmen te komen.

Opstelling FC Emmen: De Ruiter; Bakkati, Luis Pedro, De Groot, Siekman, Bannink, Vossebelt, Olijve, Laghmouchi, Bergkamp, Peters.
NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Foor, Santos, Daemen; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe.