Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ongewijzigd tegen FC Eindhoven


FC Emmen krijgt vrijdag bezoek van FC Eindhoven dat op de eerste speeldag thuis gelijkspeelde tegen Telstar. De Emmer basisformatie zal er behoudens onvoorziene gebeurtenissen hetzelfde uit zien als tegen RKC Waalwijk waarvan met 2-0 werd gewonnen. Tegenstander FC Eindhoven speelde op de eerste dag in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Telstar.

FC Emmen-trainer Dick Lukkien gaat ervan uit in de komende weken  meer keuze mogelijkheden te krijgen. Zo is Tim Siekman eindelijk over de streep getrokken, daarnaast zijn langdurig geblesseerden als Henk Bos en Anco Jansen op de weg terug. Michiel Hemmen was een twijfelgeval, hij had nog last van wat kleine pijntjes maar dat viel allemaal wel mee. Hij kan samen met o.a. Tim Siekman op de bank plaatsnemen wat nog niet geldt voor Anco Jansen.

Tegenstander FC Eindhoven had het niet gemakkelijk tegen Telstar. De zoals gebruikelijk met vele Belgen doorspekte selectie, dit seizoen getraind door Wilfred van Leeuwen, kwam tweemaal op achterstand maar had het aan een invaller te danken dat het uiteindelijk 2-2 werd. Elton Kabangu, een Belg met Congolese roots, viel vijf minuten voor rust in en scoorde na rust de beide Eindhovense goals. Zijn invalbeurt leidde tot frustratie bij de uit het veld gehaalde Augustine Loof die het traditionele handje schudden weigerde. Hij heeft inmiddels zijn excuus aangeboden. Kabangu heeft met zijn twee goals een basisplaats verdiend.

FC Eindhoven heeft deze week nog een speler aangetrokken. Doriano Kortstam heeft een contract voor een jaar getekend. De verdediger, tevens internationaal voor Curaçao, speelde het laatste halve seizoen bij Achilles ’29. De club hoop hem tegen FC Emmen in te kunnen zetten. De nieuwe coach Wilfred van Leeuwen is nog een oude bekende van FC Emmen want hij gooide destijds als trainer van VVSB de Emmenaren twee jaar geleden uit het bekertoernooi. Als scheidsrechter is de Rotterdammer Christiaan Bax aangewezen.
FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Veldmate, Bakker, Klok, Ben Mousa, Loen, Peters, Bilate, Bannink.