Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ongewijzigd tegen FC Dordrecht


FC Emmen zal naar verwachting vrijdagavond thuis tegen FC Dordrecht in dezelfde samenstelling van start gaan als een week eerder tegen FC Oss. De nieuwste aanwinst Raymond Gyasi heeft donderdagmorgen volop meegetraind maar zal indien de noodzakelijke formaliteiten succesvol zijn verlopen, voor eerst met een plaats op de bank genoegen moeten nemen. Of hij in de toekomst een speler voor de basis is, laat trainer Marcel Keizer in het midden. ,,Hij is in ieder geval gehaald voor de concurrentie. Het is een welkome versterking, hij heeft de voorbereiding met de hoofdmacht van AZ meegemaakt en pas kort geleden naar de selectie van Jong AZ verwezen..”


Raymond Gyasi in gesprek met Tim Siekman: zij waren elkaars tegenstander tijdens Roda JC-FC Emmen.

Raymond Gyasi tijdens zijn eerste training bij FC Emmen

De ‘Raad van Toezicht.’ (Foto’s: Bennie Wolbers)

Zijn er bij FC Emmen een fiks aantal wijzigingen in de selectie ten opzichte van een seizoen eerder aangebracht, bij FC Dordrecht is dat nog veel drastischer gebeurd. Van de ploeg die op de laatste speeldag in de eredivisie met 2-1 van Ajax won, stonden er tegen FC Eindhoven nog slechts twee in de basis. Dat waren vleugelverdediger Jeffry Fortes en middenvelder Ibrahim Touré. Daarnaast zaten Josimar Lima en Sal van Wermeskerken tegen Ajax nog op de reservebank. ,,Ik heb ze in de voorbereiding een paar maal bekeken en er staat best weer een goed elftal”, zegt Marcel Keizer over de komende tegenstander.

Verdediger Tim Siekman zal binnenkort onder het mes moeten waarna een maandenlange revalidatie gaat volgen. In het elftal van Jong FC Emmen blesseerde zich afgelopen dinsdag Derian Reinders aan een schouder en zal zeker een maand rust moeten houden.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Kulhan, Kwee, Seip, Jallo, Rozema, Deul, Olijve, Danso, Kolder, Ten Voorde.