Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kijkt uit naar duel tegen FC Dordrecht


Na voor het eerst in zeven seizoenen de openingswedstrijd van het seizoen te hebben gewonnen zou het ook mooi zijn indien vrijdag de eerste thuiswedstrijd in winst wordt omgezet. Daarvoor moet echter FC Dordrecht worden bedwongen en dat zal absoluut niet gemakkelijk zijn. Uit de eerste twee wedstrijden zes punten pakken moet bij FC Emmen terug worden gegrepen op het seizoen 2002/03 toen onder trainer Hennie Spijkerman, met assistent Ron Jans die korte tijd later naar FC Groningen zou vertrekken, zelfs de eerste vijf competitieduels in winst werden omgezet.


Volgens de stand van dit moment staan vrijdag in de JENS Vesting de nummers twee en drie tegenover elkaar. Op papier dus een topper maar uiteraard na slechts een speeldag nog nietszeggend. Wel kunnen beide ploegen bogen op een goede start. FC Dordrecht won in eigen huis met 3-1 van het vorig seizoen zo verrassende FC Eindhoven. Geen gemakkelijke zege overigens want de Brabanders hadden lange tijd het betere van het spel en ook goede kansen. Voor FC Dordrecht was het een opsteker na een matige voorbereiding. Trainer Jan Everse stond na de degradatie met een nieuwe selectie voor een heropbouw en dat kost meestal even tijd.

FC Emmen heeft de laatste jaren weinig succes gekend tegen FC Dordrecht. Van de laatste tien duels in Emmen werd slechts twee maal gewonnen, naast vijf gelijke spelen en drie nederlagen. De laatste onderlinge ontmoeting was het pijnlijkst toen FC Emmen op 7 februari 2014 thuis met 6-1 verloor. Binnen een half uur stond koploper FC Dordrecht reeds met 4-0 voor. Huidige Emmenaar Erixon Danso scoorde de zesde goal voor de aanstaande kampioen. Het was helemaal een trieste dag omdat de voormalige teammanager Riny van Vilsteren eerder op de dag onverwachts was overleden.

Michael Chacon in 2007 als C-junior.

Met Rick ten Voorde en Erixon Danso heeft FC Emmen twee spelers die vorig seizoen voor FC Dordrecht uitkwamen. Minder opvallend is wellicht dat FC Dordrecht in Michael Chacon een speler telt met een FC Emmen verleden. Hij kwam via SC Heerenveen naar Dordrecht maar was ooit een van de talenten in de Emmer jeugdopleiding. Zo scoorde hij in 2006/07 liefst 56 goals voor FC Emmen D1. Een seizoen later maakte hij als eerstejaars C-junior deel uit van het kampioensteam FC Emmen C1. In dat elftal speelden tevens Jurgen Locadia, Luciano Slagveer en Jens Jurn Streutker. Een seizoen later vertrok Chacon naar Heerenveen.