FC Emmen onder 14 verrast met zege op FC Dordrecht

Almere City FC JO19-FC Emmen JO19 1-3
FC Emmen onder 19 begon goed aan de wedstrijd en vanaf het begin had Almere City weinig grip op het spel van de gasten. Het overwicht werd in de 14e minuut uitgedrukt in de openingsgoal. Een strakke voorzet van Freddy Quispel werd door Thijs Dallinga ingekopt: 0-1. Almere wisselde daarop twee spelers maar dat sorteerde geen effect. In de 20e minuut werd het zelfs 0-2 toen Jearl Margaritha teruglegde op Rob Deiman die de stand op 0-2 bracht wat tevens de ruststand was. In de tweede helft ging FC Emmen op dezelfde manier door terwijl de thuisploeg geen kansen kon creëren. In de 67e minuut bouwden de Emmenaren de voorsprong uit naar 0-3. Thijs Dallinga onderschepte de bal rond de middenlijn en zette Jearl Margaritha alleen voor de keeper van de thuisclub. Hij klopte de Almere sluitpost met een fraai stiftje: 0-3. FC Emmen had daarna nog diverse mogelijkheden om de score verder te laten oplopen maar de scherpte was er een beetje af. Almere City FC kwam negen minuten voor tijd nog terug met een door Zinneddine Oukhita genomen vrije trap van net buiten de zestien. Het was het enige doelgerichte wapenfeit van Almere City FC.
FC Emmen JO19: Jalving; Berends, Timmerman, Engbers, Deiman, Hindriks (77. Verheul), Quispel, Ozasee, Roosken, Margaritha, Dallinga.

FC Emmen JO17-NEC/FCOss JO17 1-7
Een kansloze nederlaag voor FC Emmen onder 17 dat in alle opzichten de meerdere in het soepel draaiende NEC/Oss moest erkennen. Een belangrijke reden voor de forse score was dat FC Emmen coach Rick Slor voor een jong elftal had gekozen waardoor eerstejaars onder 17 spelers aan de bak moesten die fysiek niet tegen de gasten waren opgewassen. De wedstrijd was amper begonnen of het stond al 0-2 met goals in de zesde en zevende minuut. Daarna stokte de productie van de gasten tot aan de pauze en FC Emmen verkleinde in de 20e minuut zelfs tot 1-2 via een treffer van Bjorn Plaggenborg. Na de pauze ging het snel bergafwaarts met de Emmer formatie. Binnen een kwartier scoorde NEC/FCOss viermaal waardoor het na 53 minuten spelen 1-6 stond. Twee minuten later gooide trainer Rick Slor zijn vier wisselspelers, allen tweedejaars, in de strijd en dat zorgde voor een betere balans. Daarna scoorden de gasten in de resterende 25 minuten nog slechts een keertje en dat was ook nog in de allerlaatste minuut. Beste man bij de thuisclub was doelman Thom van Rotterdam die weliswaar een zevenklapper om de oren kreeg maar ook diverse goede reddingen verrichtte.
FC Emmen JO17: Van Rotterdam; Bosman, Luchies, Bloeming, Klaassens, Scholte, Draisma (55. De Vries), Schuiling (55. Keen), Dijk (55. Jager), Slor (55. Welles), Plaggenborg.

DSCF3943

Mart Bloeming (links) en doelman Thom van Rotterdam klaren de situatie.

DSCF3948

Tom Bosman (rechts) lijkt geklopt.

DSCF3937

Drukte voor de Emmer goal.

De Graafschap JO15-FC Emmen JO15 0-0
Na een wedstrijd zonder veel kansen aan beide zijden heeft FC Emmen onder 15 een punt aan de reis naar Doetinchem overgehouden. In de eerste helft gingen de Emmenaren matig van start maar kregen langzamerhand meer grip op de wedstrijd. Kansen waren er echter nauwelijks, alleen Luca Broers had een mogelijkheidje maar was niet succesvol in de afronding. In de tweede helft zette het spelbeeld zich zo’n beetje voort. De Graafschap kreeg nog wel een grote kans na een slechte terugspeelbal van Dave Funke. De thuisclub buitte de kans echter niet uit waardoor FC Emmen ontsnapte. Volgende week staat voor FC Emmen onder 15 de topper tegen PEC Zwolle op het programma.
FC Emmen JO15: Runhart; Draijer, Funke, Meijles, Mansaray, Slomp, IJpelaar (Fransen),Roufs, Broers (Fik/De Roo), Tinholt, Kriekjes.

FC Emmen JO14-FC Dordrecht JO14 4-1
In de JENS Vesting was FC Emmen de bovenliggende partij. Vanaf de aftrap werd er afgejaagd en druk op de bal gezet. Na een mooie aanval in de veertiende minuut over veel schijven werd Florian Zeqiri in stelling gebracht die de 1-0 binnenschoot. Twee minuten later was het opnieuw Florian Zeqiri die na een mooie voorzet de bal onberispelijk binnenschoot en de 2-0 liet aantekenen. Vlak voor rust schoot Stefan Kuik een vrije trap binnen en gingen de ploegen met een 3-0 stand rusten. Na de rust probeerde FC Dordrecht de wedstrijd te laten kantelen, maar opnieuw was het FC Emmen dat scoorde. In de 42e minuut schoot Sebas van der Haar uit een corner de bal rechtstreeks in het doel en stond de 4-0 op de borden. FC Dordrecht deed nog iets terug en na 55 minuten werd het 4-1. Hierna ontstonden er nog een aantal kansen voor FC Emmen, maar het bleef bij 4-1. Een prima teamprestatie van FC Emmen tegen het hogergeplaatste FC Dordrecht waarbij inzet en goed voetbal leidden tot een dik verdiende zege.
FC Emmen JO14: Roewen, Meijer (Tempelman), Egbert, Boer, Falke, Zwikker, Van der Haar, Brouwer (Lemmen), Kuik, Lamberink (Ridderbusch), Zeqiri.