Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kruist maandag de degens met MVV


In de eerste maandagavondwedstrijd van het seizoen, er zullen nog vijf volgen, krijgt FC Emmen bezoek van MVV Maastricht. Op papier een duel tussen twee ploegen die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. FC Emmen neemt met 20 punten de achtste plaats in terwijl de Maastrichtenaren met één puntje achterstand op de tiende plaats bivakkeren. Voor FC Emmen is het de tweede wedstrijd met Casper Goedkoop als coach als invaller voor de op de ziekenlijst staande Dick Lukkien. Goedkoop luisterde zijn debuut op met een 3-2 zege op FC Volendam. Een mooi resultaat doch helemaal tevreden was hij ook weer niet. ,,We zijn blij met de drie punten natuurlijk maar het spel kon beter. Hopelijk kunnen wij dat maandagavond thuis tegen MVV laten zien.’’


MVV Maastricht is momenteel een middenmoter maar was in de beginfase van de competitie een topper. Na vijf wedstrijden stond de ploeg zelfs ongeslagen op de tweede plek. Daarna zakte de ploeg van trainer Ron Elsen echter plotseling in met slechts één punt uit de volgende reeks van vijf duels. De laatste weken is MVV echter weer opgekrabbeld en pakte zeven punten uit de laatste vier wedstrijden. In Emmen zijn de Limburgers dikwijls een lastige tegenstander geweest. Van de twintig in Emmen gespeelde duels won MVV er zeven tegenover FC Emmen maar zes. Zeven duels eindigden gelijk.

In het vorige seizoen eindigde FC Emmen-MVV Maastricht in een doelpuntloos gelijkspel. Bijna op dezelfde datum als maandag, toen 28 november en nu 27 november, kwamen de Limburgers als koploper naar Emmen en moesten die wegens het gelijkspel afstaan aan VVV Venlo. FC Emmen telde destijds vier spelers die nu ook nog in de basis staan: Dennis Telgenkamp, Gersom Klok, Nick Bakker en Cas Peters. FC Emmen claimde toen tot tweemaal toe een strafschop maar scheidsrechter Bax zag het anders. Voor maandag staat topscheidsrechter Kevin Blom op de rol.
Vermoedelijke opstelling: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker; Bijl, Ben Moussa, Siekman, Bannink; Peters,  Hemmen.