Terug naar overzicht Terug

Perfect weekeinde voor FC Emmen met zes uit twee


Het zou weleens het laatste optreden van Casper Goedkoop kunnen zijn als vervanger voor Dick Lukkien, maar hij kan dan met groot genoegen aan de twee duels onder zijn leiding terugblikken. Met zes punten uit twee wedstrijden doet FC Emmen immers weer mee. Na de last minute 3-2 zege in Volendam werd nu MVV met 2-1 verslagen.


Na een helft spelen stond er een redelijk geruststellende 2-0 voorsprong voor FC Emmen op het scorebord. Nu zegt dat niet alles want de thuisclub heeft weleens eerder met 2-0 voor gestaan, maar die voorsprong weggeven zat er deze keer gezien het spelbeeld niet in. FC Emmen kreeg de kansen, scoorde tweemaal en liet ook nog wel een paar goede mogelijkheden onbenut. In de eerste helft was er een hoofdrol weggelegd voor Cas Peters. In de negende minuut ontving hij een pass van Keziah Veendorp via het been van een MVV verdediger en werkte de kans perfect af: 1-0. Bezienswaardig was vervolgens zijn doelpoging in de 20e minuut. Na een pass van Keziah Veendorp raakte hij de binnenkant van de linker staander, de bal rolde over de doellijn en ging er via de andere paal weer uit. Maar zijn tweede goal van de regenachtige avond kwam er toch. Zes minuten voor de pauze raakte Michiel Hemmen na een assist van Alexander Bannink de paal, Cas Peters was alert en schoot de 2-0 binnen. Het was niet zo dat MVV helemaal niets had in te brengen want kort voor de rust moest Jeroen Veldmate nog bijna op zijn eigen doellijn redding brengen doch FC Emmen bepaalde het spelbeeld.

Fc Emmen - MVV Foto Boudewijn Benting Emmen km 5

Cas Peters heeft zojuist de openingstreffer gescoord.

Fc Emmen - MVV Foto Boudewijn Benting Emmen km 5

Michiel Hemmen kopt.

Het was de vraag wat MVV had bedacht om na de pauze beter in de wedstrijd te komen. Trainer Ron Elsen bracht met Shermar Martina een andere middenvelder in maar het meeste gevaar voor FC Emmen direct na rust kwam van FC Emmen zelf. Doelman Dennis Telgenkamp veroorloofde zich een riskante uittrap en even later was een terugspeelbal van Gersom Klok niet erg doordacht. Het liep echter goed af maar het spelbeeld veranderde toch lichtelijk in het voordeel van de Limburgers. Bij FC Emmen kreeg Michiel Hemmen na exact een uur spelen bijna een kans maar kwam een teentje te kort. Het was zijn laatste optreden want hij werd direct daarna vervangen door Omran Haydary. Trainer Casper Goedkoop wisselde kort daarop ook Glenn Bijl voor Michael Chacon. Zeven minuten voor het einde werd tevens nog de zeventienjarige spits Thijs Dallinga ingebracht. De wedstrijd kabbelde zonder noemenswaardige zaken naar het einde tot de 85e minuut toen de jarige MVV-invaller Dogan Golpek centrumverdediger Veendorp uitkapte en via binnenkant paal de 2-1 binnen schoot. Het zou toch niet weer?

Fc Emmen - MVV Foto Boudewijn Benting Emmen km 5

Glenn Bijl in duel met Joeri Schroyen.

Fc Emmen - MVV Foto Boudewijn Benting Emmen km 5
MVV doelman Verrips is hier de winnaar.
Fc Emmen - MVV Foto Boudewijn Benting Emmen km 5
Cas Peters is weer het middelpunt (Foto’s: Boudewijn Benting).

FC Emmen slaagde erin om het restant van de wedstrijd zonder kleerscheuren uit te spelen maar het ging bepaald niet overtuigend. Een door Haydary veroorzaakte vrije trap op de Emmer helft zorgde nog voor lichte paniek. Iedereen inclusief de MVV-doelman nestelde zich in het zestienmeter gebied. De vrije trap eindigde in een hoekschop voor de gasten in de derde minuut van de extra tijd. De hoekschop leverde geen resultaat op waarna Kevin Blom affloot. FC Emmen speelde een prima eerste helft maar kreeg het in de tweede helft af en toe nog moeilijk. De drie punten waren echter binnen waarmee interim-coach Casper Goedkoop uiteraard kon leven. ,,We hebben dik verdiend gewonnen en kunnen nu weer naar boven kijken.”

FC Emmen-MVV Maastricht 2-1. 20. Peters 1-0, 39. Peters 2-0, 85. Golpek 2-1. Scheidsrechter: Blom Gele kaart: Bannink (FC Emmen), Yildirim, Okita, Shermar Martina (MVV). Toeschouwers: 2163.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Siekman, Ben Moussa, Bijl (68. Chacon), Peters (83. Dallinga), Bannink, Hemmen (60. Haydary).
MVV Maastricht: Verrips; Schroyen, Pereira, Thys (90. Jungschleger), Ciranni, Houben (46. Shermar Martina), Loshaj, Kostons, Okita, Koolhof (75. Golpek), Yildirim.

Karakteristieken FC Emmen-MVV Maastricht:
Balbezit: 55-45%
Doelpogingen: 8-5
Schoten op doel: 4-3
Schoten naast doel: 4-2
Vrije trappen: 16-11
Corners: 3-6
Reddingen doelman: 2-2
Gele kaarten: 1-3