FC Emmen onder 19 strandt op Feyenoord onder 19

Feyenoord JO19-FC Emmen JO19 2-0 (beker)
FC Emmen onder 19 heeft na Ajax te hebben uitgeschakeld in het bekertoernooi tegen Feyenoord niet opnieuw voor een sensatie kunnen zorgen. Op Sportcomplex Varkenoord werd met 2-0 verloren van de Rotterdammers nadat het met rust nog 0-0 was. Voor Feyenoord maakten na de thee  Marouan Azarkan en Achraf el Bouchataoui de doelpunten.
Feyenoord onderschatte FC Emmen niet na de winst op Ajax en speelde in hun sterkste opstelling. De passie, wilskracht en strijd die de Emmenaren in de bekerwedstrijd tegen Ajax lieten zien, ontbraken volledig. Mede hierdoor liepen de Emmenaren eigenlijk alleen maar achter Feyenoord aan. Het initiatief lag de gehele wedstrijd bij Feyenoord. In de eerste helft kon FC Emmen het verdedigend nog dicht houden, maar aanvallend zelf niet gevaarlijk worden. De ruststand was 0-0. Ondanks dat in de rust nogmaals aangegeven werd dat met lef en passie moest worden gespeeld om het Feyenoord lastig te kunnen maken kon FC Emmen ook in de tweede helft geen vuist maken. In de 50e minuut stond de verdediging bij een ingooi niet goed en kon Feyenoord uit een daaropvolgende combinatie de 1-0 op het scorebord brengen. Uit een zeldzame en goede aanval van de gasten leek kort daarop Jearl Margaritha uit een prima voorzet van Luciano Carty de gelijkmaker binnen te schieten, maar de grensrechter had buitenspel gezien. Wij wisselden nogmaals. Nu Ruben Roosken voor Lorenzo Hindriks die in de eerste helft al wat schade had opgelopen. Het mocht niet baten. In de 68e minuut scoorde Feyenoord de 2-0 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.
FC Emmen JO19: Scherpen; Ozasee, Berends, Timmerman, Carty, Deiman, Hindriks (Roosken), Scheper (46. Margaritha), Aalderink (81. Verheul), Quispel, Dallinga.

FC Emmen JO17-Vitesse JO17 0-2
Een verdiende nederlaag voor de Emmenaren die echter wel tot het einde bleven strijden voor een beter resultaat. De Arnhemmers vormden de betere ploeg maar konden in de eerste helft het veldoverwicht niet in doelpunten omzetten.  In de tiende minuut waren de gasten wel dicht bij de openingstreffer maar de Emmer doelman Thom van Rotterdam redde prima. Ook in de tweede helft waren de gasten de beter combinerende ploeg maar stuitten tot drie maal toe op doelman Thom van Rotterdam. De Emmer sluitpost ging in de laatste twintig minuten echter tweemaal door de knieën met twee diagonale vrije trappen vanaf de zijkant van het strafschopgebied. FC Emmen was af en toe gevaarlijk maar tot grote kansen kwamen de gastheren niet.
FC Emmen JO17: Van Rotterdam; Dijk, Bosman, Luchies, Bloeming, Keen (72. Slor), De Vries (61. Schuiling), Plaggenborg, Welles (72. Klaassens), Vermeulen (76. Draisma), Scholte.

ben scholte2

Ben Scholte lijkt hands te maken.

3 mart bloeming

Vitesse doelman Ruben van Kouwen verslaat Ben Scholte. Geheel links Jordy Luchies.

0-1

60e minuut. Thom van Rotterdam (in het groen) moet de 0-1 toestaan.

0-2
76e minuut: Thom van Rotterdam moet voor de tweede maal zwichten, de bal is rechts bovenaan in aantocht.

FC Emmen JO15-AFC JO15 1-3
FC Emmen onder 15 kon voor de competitie revanche  nemen voor de woensdag geleden nederlaag in de beker tegen dezelfde opponent. Maar ook in eigen huis lukte het niet de Amsterdammers te verslaan. ,,Het was beter dan de eerste helft in Amsterdam toen we na twintig minuten al met 3-0 achter stonden”, zei trainer Marco Sanders. ,,We begonnen zoals de tweede helft in Amsterdam met goed naar voren druk zetten zonder poespas. Nadat het een kwartier lang gelijk op ging kwam AFC in de twintigste minuut op 0-1.” Zes minuten later kwamen de Emmenaren op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Joey Roufs na een overtreding op Maurice Tinholt. In de slotfase van de eerste helft scoorde AFC echter nog tweemaal waaronder via een strafschop zodat de ruststand 1-3 werd. Na de pauze probeerde FC Emmen met opportunistisch voetbal de gasten in het nauw te brengen. Dat lukte echter maar matigjes. AFC was net iets feller en gretiger dan de Emmenaren en ging verdiend met de drie punten naar huis.
FC Emmen JO15: Sibon; De Roo, Slomp (55. Drayer), Meijles, Hulshof, Fransen (36. IJpelaar), Roufs, Broers (36. Engbers), Kriekjes, Tinholt, Fik.

FC Den Bosch JO14-FC Emmen JO14 5-0
Op sportpark de Vliert in Den Bosch was de wedstrijd al vrij snel gespeeld. Door afwezigheid van drie spelers (schorsing, ziekte en O15) en zonder reserves waren het elf spelers die het moesten doen. De eerste helft was echter heel matig. Al binnen twee minuten scoorde Daan Gijbels de 1-0 voor FC Den Bosch. FC Emmen was duidelijk niet fanatiek en liet de tegenstander naar hartenlust voetballen. Binnen zeven minuten stonden de roodwitten al met 3-0 achter door twee doelpunten van Devinyo Molle. De onwennigheid van sommige jongens op nieuwe posities en het lage tempo speelden FC Emmen parten. Regelmatig dook een van de voorwaartsen van FC Den Bosch alleen op voor keeper Roewen. Toen in de 20ste minuut Sol van de Ven de 4-0 binnenschoot leek een monsterscore binnen bereik. Met veel kunst en vliegwerk en prima keeperswerk wist FC Emmen de schade te beperken en met rust was het 4-0. Na een stevige bespreking door trainer Robin Mink waarin vooral gebrek aan inzet en de drive werden genoemd, kwam er een ander FC Emmen naar buiten. Er werd meer druk op de bal gezet en duels werden aangegaan en gewonnen. FC Emmen deed weer mee en de wedstrijd ging gelijk op. Na 58 minuten was het opnieuw FC Den Bosch dat scoorde. Tom Rommens werd alleen voor de keeper gezet en scoorde beheerst de 5-0 wat ook de eindstand werd. Een slechte start van de wedstrijd met weinig beleving tegen een goed spelend FC Den Bosch werd FC Emmen fataal. Ondanks het goede herstel in de tweede helft zakte FC Emmen vandaag door de ondergrens.
FC Emmen O14: Roewen, Tempelman, Ridderbusch, Meijer, Falke, Van der Haar, Kuik, Brouwer, Lemmen, Lamberink, Zeqiri.

Zeeburgia JO13 (1)-FC Emmen JO13 (1) 8-1
Tot aan de rust ging het nog wel met FC Emmen onder 13 want de teller stond toen op slechts 3-0 waaronder een treffer in eigen doel van Emmenaar Davey Smid. Na de rust gooide de Amsterdamse club er een schepje bovenop en voegde een handvol treffers aan het totaal toe. Bij 6-0 scoorde FC Emmen nog tegen.

ATC ’65 JO13-FC Emmen JO13 (2) 2-2
Vanaf de eerste minuut liet FC Emmen zien dat het op voorhand geen genoegen zou nemen met een nederlaag en gaf met prima voetbal goed tegengas. Al kreeg ATC ‘65 in de eerste tien minuten wel twee goede kansen. Daarna kreeg FC Emmen steeds meer de controle over de wedstrijd. Wel kwam ATC in deze fase wel op voorsprong maar daarna kregen de Emmenaren ook kansen met name voor Christiaan Olav Oranen en Mike Kriekjes, alleen hadden ze geen geluk in de afwerking. Niet veel later viel dan toch de verdiende gelijkmaker door een prima opgezette aanval die door Christiaan Olav Oranen goed werd afgerond: 1-1. Er volgden nog een viertal mogelijkheden voor FC Emmen maar sterk keeperswerk van ATC stond treffers in de weg.
In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld alleen kwam FC Emmen in de 40e minuut wederom op achterstand en moest wederom op jacht naar de gelijkmaker. Na een aantal gemiste kansen bezorgde Dan Neswynama in 56e minuut de bal bij Joep ten Napel en deze rondde met een prima actie beheerst af. In de extra tijd waren er nog kansen op de driepunter maar bleef het bij 2-2. Waarmee FC Emmen onder twaalf het enige team van FC Emmen was dat op deze dag een puntje haalde.
FC Emmen JO13(2): Kuiper, Dekker, Ruigrok, Hindriks, Doumbiya (Jonker), Mertens (Van Damme), Woest, Oranen (Ten Napel), Kriekjes (Hoogveen), Cisse, Bazuin (Neswynama)

Emmen JO11(1)-Frisia JO11(1) 1-4