FC Emmen onder 19 pakt periodetitel

FC Emmen onder 19 heeft de tweede periodetitel behaald. Door een 2-0 zege op Kon. HFC werd het onbereikbaar voor Go Ahead Eagles onder 19.  FC Emmen onder 17 liet kostbare punten liggen door in Nijmegen met 5-2 te verliezen.

Kon HFC JO19-FC Emmen JO19 0-2
Een mooi resultaat voor de Emmenaren die behalve het pakken van de tweede periodetitel ook in puntentotaal gelijk trokken met leider Quick Boys dat op doelsaldo nog bovenaan blijft staan. De spanning in de tweede divisie is te snijden want achter Quick Boys en FC Emmen volgen op slechts een punt achterstand Be Quick 1887 en Go Ahead Eagles.
De wedstrijd werd onder zeer winderige omstandigheden afgewerkt wat het voetbal niet altijd ten goede kwam. De thuisclub had vorige week nog koploper Quick Boys beentje gelicht en had eerder in de competitie in Emmen met 1-0 gewonnen. Een taaie tegenstander dus en in de eerste helft waren de ploegen ook aan elkaar gewaagd zonder tot scoren te komen. Wel werd een goal van Twan Berends wegens buitenspel afgekeurd. In de tweede helft was FC Emmen dominant, het gaf nauwelijks kansen weg maar het verlossende doelpunt wilde maar moeizaam komen. Dat lukte pas in de 76e minuut toen Freddy Quispel indirect uit een ingooi van Merik Sliedrecht scoorde. Kort daarna speelde Lorenzo Hindriks een belangrijke rol door een gevaarlijk lijkende counter van HFC ten koste van een gele kaart af te breken. Twee minuten voor tijd kon echter de vlag in top toen Sander de Grote de 0-2 scoorde.
FC Emmen JO19: Scherpen; Sliedrecht, Wielink, Berends, Van Dijk, Quispel, Deiman, Bijlsma, Scholten (73. De Grote), Engbers (73. Hindriks), Ngendakumana.

NEC/FC Oss JO17-FC Emmen JO17 5-2
FC Emmen onder 17 begon op een nieuw kunstgras veld, ingestrooid met kurk. Het voetbal was wat afwachtend, aan beide zijden. NEC werd in een zetel geholpen door een dekkingsfout van Lesley Osazee. Hij moest in de achtervolging, de tegenstander hield even in, voelde contact en viel. De scheidsrechter zag hier een penalty in en een gele kaart. Youri Roseboom nam de bal onberispelijk en zo stond na 14 minuten 1-0. De Drenten raakten hierdoor wat van slag en kwamen niet echt in de wedstrijd. Er werd apathisch zowel verdedigd als aangevallen, net niet op de juiste tijd aanwezig zijn. De allergrootste zei ooit, als je op tijd vertrekt, ben je nooit te laat. FC Emmen dus wel gedurende de rest van de eerste helft. Net voor rust (38e) scoorde spits Youri Roseboom nogmaals en stond er zowaar 2-0 op het scorebord. In de allerlaatste minuut van de eerste helft deed Thijs Dallinga een duit in het zakje en fabriceerde de aansluittreffer uit een vrije trap van Matthijs Verheul. Na de rust begon FC Emmen goed, zette vroeg druk en leek het tij te gaan keren. Echter in de 52e minuut was het Aron Timmerman, die zijn eigen doelman met een kopbal verschalkt: 3-1. FC Emmen pakte het voortvarend op en in de 60e minuut maakte Jearl Margaritha de 3-2. Er leek nog een mooi einde voor FC Emmen in te zitten, maar in de 71e minuut kreeg Lesley Osazee zijn tweede kaart en moest inrukken. Het was nog steeds mogelijk, maar de opgave werd een stuk lastiger. Zeker toen binnen de minuut Daan de Bruijn voor NEC de 4-1 binnen schoot. In de 75e minuut gooide Jordy Luchies het duel definitief in het slot, door ook zijn eigen doelman te passeren 5-2. Het was een wedstrijd waarin het kwartje voor FC Emmen O17 telkens de verkeerde kant opviel.
FC Emmen JO17: Robin Jalving; Matthijs Verheul, Aron Timmerman, Jordy Luchies, Lesley Osazee; Jelmer Keen (61. Ruben Roosken), Kjetil Brand (74. Shane Dokter), Bas Aalderink (74. Emiel de Vries); Jearl Margaritha, Thijs Dallinga, Luciano Carty (61. Ronan Zwaagstra)

NEC/FC Oss JO13(1)-FC Emmen JO13(1) 1-1
FC Emmen was de eerste tien minuten heer en meester doch vergat het overwicht in doelpunten om te zetten. Na dom balverlies op het middenveld was het NEC/FC Oss wat tegen de verhouding op 1-0 kwam. Ondanks meer balbezit voor de Emmenaren bleef het tot de rust 1-0. Na de rust zette FC Emmen opnieuw aan en na 34 minuten wat het Florian Zeqiri die na een voorzet de 1-1 kon binnenschieten. Hierna kreeg FC Emmen nog een paar grote kansen, maar ook NEC/FC Oss kwam er vaak gevaarlijk uit in de omschakeling. Het bleef dan ook 1-1 wat toch wel een tegenvaller was omdat er rekening was gehouden met drie punten tegen de hekkensluiter. Maar op basis van de inzet van NEC/FC Oss was een gelijkspel wel een redelijke weergave van de verhoudingen.
FC Emmen O13(1): Sibon, Meijer, Funke, Falke (Doldersum), Zwaagstra, Egberts, Tempelman, Dijkstra (Ridderbusch), Lamberink, Nijmeijer, Zeqiri.