Terug naar overzicht Terug

De tijd gaat dringen voor FC Emmen


Maandag 8 mei staat de eerste ronde van de play offs op het programma. Nog maar twee maandjes heeft FC Emmen dus om zich hiervoor te plaatsen. Een tijd lang werd dat min of meer als vanzelfsprekend beschouwd maar de resultaten op het speelveld geven toch wel reden tot zorg. Vanaf begin december heeft FC Emmen alleen maar op de tiende plaats of lager gestaan en dat zal hoger moeten. Daar kan vrijdag een begin mee worden gemaakt in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch wat tevens de eerste wedstrijd in de laatste periode is.


FC Emmen kan vrijdag weer over Henk Bos beschikken waardoor Oguzhan Türk weer op de bank moet plaatsnemen. Een opmerkelijke wissel is verder dat linkerverdediger Nick Bakker zijn plek kwijt is aan Youri Loen. De opstelling: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Loen, Kallon, Olijve, Bos, Bannink, Peters, Klok.

FC Emmen heeft gezien de huidige elfde plaats geen vooruitgang ten opzichte van het vorige seizoen geboekt. Dat mag duidelijk zijn, immers toen stond de ploeg na een gelijk aantal wedstrijden op de zesde stek en praktisch al zeker van de play offs. Toch valt het voor wat betreft het aantal punten best mee. FC Emmen heeft momenteel namelijk slechts drie punten minder dan vorig seizoen om deze tijd. Ook het doelsaldo, toen plus 4 en nu plus 5, is vergelijkbaar. Afgelopen vrijdag had het gelijk kunnen trekken tegen Fortuna Sittard, in plaats daarvan volgde een onnodige nederlaag wat een beetje het verhaal van dit seizoen is.

Wat zijn de kansen tegen FC Den Bosch? Afgaande op de statistieken gaat FC Emmen in de Brabantse hoofdstad een lastig avondje tegemoet. FC Emmen wint daar namelijk zelden of nooit. Van de laatste achttien onderlinge wedstrijden in Den Bosch won FC Emmen slechts een keertje en dat was op 28 september 2012 toen het 0-3 werd. Van de veertien toen ingezette Emmenaren zitten nog slechts Sander Rozema en Frank Olijve in de huidige selectie. Gelijke spelen komen wel veel voor, van de in totaal 22 duels in Den Bosch eindigden er tien in een gelijkspel.

FC Den Bosch draait een moeizaam seizoen, vlak voor en direct na de winterstop had de ploeg van trainer Wiljan Vloet een goede reeks met 12 punten uit 6 wedstrijden maar uit de laatste 6 wedstrijden werden slechts 4 punten behaald. In de Bossche selectie ontbreekt vrijdag verdediger Ben Santermans die na twee gele kaarten binnen drie minuten tegen Telstar geschorst is. Aanvoerder en ex-Emmenaar Niek Vossebelt heeft recentelijk voor twee seizoenen bijgetekend.