FC Emmen laat te veel kansen onbenut

Aan het aantal doelrijpe kansen heeft het zeker niet gelegen dat FC Emmen in eigen vesting de punten liet liggen. Zowel voor als na rust waren er voldoende mogelijkheden om de Limburgse formatie op de knieën te krijgen maar de afronding was niet voldoende om Fortuna Sittard van de 3-2 overwinning af te houden. FC Emmen had bij winst de negende plaats kunnen overnemen, doch bleef nu op plek elf hangen.

De schade voor FC Emmen viel achteraf nog mee. De negende plaats is het doel waarvoor naast FC Emmen nog RKC Waalwijk en FC Eindhoven voorlopig de concurrenten zijn. RKC speelde gelijk terwijl de Eindhovenaren verloren waardoor het onderlinge verschil te overzien blijft. Het wordt evenwel hoog tijd dat FC Emmen een constant goede prestatie op de mat legt om niet afhankelijk van de resultaten van de concurrentie te worden. Komende vrijdag kan daarvoor de basis worden gelegd wanneer FC Emmen op bezoek bij FC Den Bosch gaat. Het is tevens de start van de vierde en laatste periode.

FC Emmen-trainer Dick Lukkien was uiteraard zwaar teleurgesteld in het resultaat. ,,Je kunt je afvragen hoe wij er in geslaagd zijn deze wedstrijd niet te winnen. Zo’n 85 minuten waren wij de betere ploeg en hebben veel kansen gehad. De 1-1 ruststand was al geflatteerd. Het enige wat ik de ploeg kan verwijten is dat er niet goed is verdedigd. De 0-1 viel uit een hoekschop en bij de 2-2 weigerden drie verdedigers in te grijpen. Dan krijg je ook nog een strafschop tegen. Een klotengevoel, maar we geven niet op en blijven strijden.’’

Fc Emmen - Fortuna Sittard Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Nick Bakker tussen twee Fortunezen in.
Alexander Bannink loopt juichend weg na de 1-1 te hebben gescoord. (Foto’s: Boudewijn Benting).

Misschien was de uitspraak van 85 minuten een tikkie overdreven, feit was wel dat FC Emmen al in de eerste helft op voorsprong had kunnen staan. In plaats daarvan scoorde het overigens zeker niet slecht spelende en vroeg storend Fortuna Sittard de openingstreffer. Uit de tweede hoekschop voor de gasten kopte verdediger Perr Schuurs de 0-1 binnen. Daarvoor had Cas Peters al vroeg in het duel een kans laten liggen en tien minuten na de 0-1 stuitte Peters op de goede doelman Santos. Een minuut later kopte Josimar Lima uit een corner op de lat terwijl kort voor rust Alexander Bannink scoorde maar werd afgefloten wegens buitenspel. Nog net voor rust slaagde Alexander Bannink wel toen hij na aangeven van Cas Peters intikte: 1-1.

MVVX5461

Alexander Bannink en Cas Peters blijven overeind, Kamen Hadzhiev (4) niet.

MVVX5525

Josimar Lima kopt de 2-1 binnen.

Na de thee was de eerste grote kans voor de gasten toen Gavin Vlijter buiten bereik van doelman Telgenkamp de staander raakte. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Peters kopte eerst nog voorlangs maar vijf minuten later was het wel bingo toen Josimar Lima steenhard raak kopte uit een vrije trap van Oguzhan Türk: 2-1. FC Emmen was nog aan het nagenieten toen Finn Stokkers tot zijn eigen verbazing zo maar door de Emmer defensie kon wandelen en zijn vijfde treffer in vijf wedstrijden voor Fortuna liet aantekenen. Het werd nog erger voor de thuisploeg toen zes minuten voor het einde Nick Bakker een overtreding ten opzichte van Ferry de Regt maakte en scheidsrechter Kooij een strafschop toekende. Finn Stokkers nam de gelegenheid te baat om vanaf elf meter de 2-3 binnen te schieten.

MVVX5560

Tim Siekman moet er af met een hoofdwond.

MVVX5566

Nick Bakker krijgt geel en Fortuna een strafschop.

MVVX5570

Genero Zeefuik maakte zijn thuisdebuut voor FC Emmen (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Nick Bakker werd onmiddellijk vervangen door Genero Zeefuik. Eerder was Youri Loen al in het veld gekomen voor de aan het hoofd getroffen Tim Siekman die met twee hechtingen werd opgelapt maar uiteraard niet meer kon spelen. Alle inspanningen ten spijt kwam FC Emmen niet meer tot scoren, ook vier minuten extra tijd hielpen niet.

FC  Emmen-Fortuna Sittard 2-3. 23. Schuurs 0-1, 45. Bannink 1-1, 57. Lima 2-1, 58. Stokkers 2-2, 84. Stokkers (strafschop) 2-3. Scheidsrechter: Kooij. Gele kaart: Aslan, Bakker, Kallon (FC Emmen). Toeschouwers: 2113.
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, (79. Loen), Bakker (84. Zeefuik), Kallon, Bannink, Olijve, Türk, Peters, Klok.
Fortuna Sittard: Santos; Saddiki, De Regt, Schuurs, Ospitalieri, Saba (76. Briels), Hadzhiev, Vlijter (60. Ars), Bassan, Stokkers, Dianessy (39. Braun).