Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt opgebloeid Fortuna Sittard


Drie wedstrijden achter elkaar winnen is FC Emmen dit seizoen nog niet gelukt, dat kan vrijdagavond veranderen bij een driepunter tegen Fortuna Sittard. De Limburgers staan momenteel op de zestiende plaats dus lijkt het zo op het eerste gezicht een niet overdreven zware opgave te worden. Niets is echter minder waar want Fortuna Sittard heeft na de winterstop een metamorfose ondergaan. Was het voor de winterstop het lachertje van de Jupiler League aan het worden, met acht nederlagen in de laatste negen wedstrijden, na de winterpauze is het beeld totaal veranderd.


FC Emmen zal het tegen de Zuidlimburgers zonder Henk Bos moeten doen. De in vorm zijnde middenvelder moet afhaken wegens een enkelprobleem. Hij had daar al langer hinder van maar werd telkens nog klaargestoomd. Henk Bos laat de enkel nu in het ziekenhuis onderzoeken. In de basisopstelling wordt hij vervangen door Oguzhan Türk. Voor het overige is het team niet gewijzigd. Fortuna Sittard moet het zonder Roald van Hout doen, de clubtopscorer met zes goals, heeft last van een kneuzing.

In Sittard is de selectie drastisch gewijzigd. Met de voormalige Nigeriaanse international Sunday Oliseh is een nieuwe trainer aangetrokken die de ruimte kreeg liefst vijf nieuwelingen op te halen. Zo kwamen Emrah Bassan (Rizespor), Miquel Jose Oliveira Silva Santos (Port Vale), Vitor Saba (Al Ahed), Finn Stokkers (Sparta) en Sjoerd Ars (Sombathelyi). De eerste drie zijn in Nederland nog niet zo bekend maar Stokkers en vooral Ars zijn dat natuurlijk wel. Finn Stokkers heeft inmiddels in vier wedstrijden ook vier maal gescoord. Sjoerd Ars heeft nog niet getroffen maar heeft de laatste drie duels ook niet kunnen spelen.

In Emmen is de selectie niet ingrijpend veranderd. Met Genero Zeefuik is er slechts een nieuwkomer maar die moet in feite nog beginnen na tegen Helmond Sport zijn eerste speelminuten te hebben gemaakt. Wel gingen er met Rogier Krohne en Jurjan Mannes twee spelers weg. Maar in aanvallend opzicht loopt het aanzienlijk beter. Cas Peters heeft na de winterstop al vijf keer gescoord en middenvelders als Youri Loen, Henk Bos en Frank Olijve beginnen ook te scoren en dat ontbrak er in de eerste helft aan. En het ‘doelpunt van het jaar’ van Issa Kallon in Helmond was natuurlijk ook een pluspunt.

De prestaties van FC Emmen en Fortuna Sittard van na de winterstop komen exact overeen: beide ploegen hebben twaalf punten uit zeven wedstrijden gepakt. Beide ploegen verloren slechts een keertje en merkwaardigerwijs allebei van Almere City FC. Fortuna Sittard-FC Emmen eindigde op 30 september j.l. in 2-2 met een geweldig slot. FC Emmen dacht na de 1-2 van Rogier Krohne in de 90e minuut de buit binnen te hebben, maar Fortuna verdediger Ferry de Regt scoorde in de extra tijd alsnog de 2-2.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Bakker, Kallon, Bannink, Olijve, Türk, Peters, Klok.

Fortuna Sittard: Santos; Braun, De Regt, Schuurs, Ospitalieri; Başsan, Hadzhiev, Saba,Briels, Dianessy; Vlijter, Stokkers.