FC Emmen onder 19 op valreep naast Hollandia

Na twee overwinningen op rij dacht FC Emmen onder 19 de goede reeks in het inhaalduel tegen Hollandia door te kunnen trekken met een driepunter. Het werd echter in Hoorn een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Hollandia JO19-FC Emmen JO19 1-1
Op het Hoornse sportpark Juliana kwam het spel van de Emmenaren totaal niet uit de verf. De overtuiging ontbrak en er werd vrijwel niets gecreëerd. Het eerste schot tussen de palen van een Emmer aanvaller kon pas in de 33e minuut van de tweede helft worden genoteerd. Kort daarna leek het helemaal een domper te worden toen Hollandia aan de leiding kwam. Het punt werd echter in de negentigste minuut alsnog gered door Thom Scheper na een hoekschop van Emil Bijlsma. Bij FC Emmen JO19 ontbrak nog steeds de geblesseerde Twan Berends.
Komende dinsdag moet FC Emmen JO19 voor de beker naar HZVV JO19. In Hoogeveen wordt dan om half acht begonnen.
FC Emmen JO19: Scherpen; Van den Berg, Van Dijk (84. Hindriks), Deiman (67. Timmerman), Sliedrecht, Bijlsma, Trajkoski, Scheper, Jochem Scholten (46. Ngendakumana), Engbers, De Grote.

De Foresters JO13 (1)-FC Emmen JO13(1) 1-3 (beker).
FC Emmen onder 13 moest voor het bekertoernooi afreizen naar het Noordhollandse Heiloo voor een duel tegen De Foresters dat momenteel de ranglijst in de tweede divisie aanvoert. De Emmenaren bekeren verder middels een 3-1 overwinning.
FC Emmen JO13 kwam uitstekend uit de startblokken. Na twee minuten was het al 0-1. Florian Zegiri zette met een steekpass Vincent de Munnik alleen voor de keeper. Met een mooie beweging passeerde hij de keeper en schoot de bal binnen. In de 17e minuut werd het 0-2 door Kas Lamberink die door Jan Anne Dijkstra werd aangespeeld. In de 27ste minuut kwam FC Emmen nog rianter aan de leiding toen Florian Zegiri van buiten de zestien met een mooi schot de 0-3 op zijn naam schreef. Kas Lamberink gaf de assist. Na een uitstekende eerste helft vond FC Emmen het blijkbaar welletjes en liet de koploper van de tweede divisie nog in de wedstrijd komen. In de 34ste minuut werd een terecht geven penalty feilloos binnengeschoten en werd de 1-3 aangetekend. FC Emmen was onrustig en leed veel balverlies. Het was aan de uitstekende goalie Wouter Sibon te danken dat De Foresters niet meer scoorde.
FC Emmen O13-1: Sibo; Tempelman (Meijer), Funke, Kuik, Egberts (Falke), Zwikker, Dijkstra, Zegiri (Nijmeijer), Boer, de Munnik, Lamberink.

FC Ter Apel ’96 JO11(1)-FC Emmen JO11(1) 0-10 (beker)