Notice: Undefined offset: 0 in /data/web/repo_wp/releases/44/wp-content/plugins/wp-gitlab-updater-master/src/theme-updater.php on line 56
FC Emmen niet tevreden met 0-0 gelijkspel - FC Emmen
Terug naar overzicht Terug

FC Emmen niet tevreden met 0-0 gelijkspel


FC Emmen hield voor de zesde keer dit seizoen achterin de nul. Op zich een prima prestatie, maar omdat er geen eigen productie tegenover stond moest het tegen Telstar genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. Een gemiste kans dus om een paar plaatsen op de ranglijst te klimmen.


Trainer Dick Lukkien kon uiteindelijk leven met de nul nul maar dat betekende niet dat hij tevreden was. ,,Telstar kwam duidelijk voor een puntje en wellicht stiekem voor meer. Dan hoop je snel een goal te scoren maar we hadden moeite met het compacte spel. Er was ook onvoldoende creativiteit. De voorzetten waren niet op orde en was dat een keertje wel het geval, was de bezetting voor de goal niet goed. Direct na de rust hadden we wel kunnen scoren met Rogier Krohne en Cas Peters. Alles bij elkaar genomen is het puntje wel in orde, dat neemt niet weg dat we teleurgesteld zijn.’’

Op papier leken de teams gelijkwaardig en dat bleek in de eerste helft ook zo te zijn. Van FC Emmen werd weliswaar verwacht het spel te maken, maar dat bleek tegen een stug spelend Telstar geen gemakkelijke opgave. De gasten verdedigden compact, kwamen er best uit als er een mogelijkheid was, maar het had wel tot gevolg dat er bitter weinig doelkansen waren te aanschouwen. FC Emmen kreeg de eerste pas na een klein half uur met een goed schot van Cas Peters maar net over de lat. Rogier Krohne had daarna een paar kansjes en kort voor rust schoot Peters naast. Telstar kreeg de eerste redelijke kans pas in de 39e minuut met een doelpoging van Mahmudov maar de bal vloog centimeters naast de staander.

Fc Emmen - Telstar Foto Boudewijn Benting Emmen km 10

Issa Kallon in een moeilijke positie

Fc Emmen - Telstar Foto Boudewijn Benting Emmen km 10

Cas Peters, hier met Crescendo van Berkel in de rug, kon het net ook niet vinden (Foto’s: Boudewijn Benting)

Met achterin de bal rond spelen en terug op de doelman zou FC Emmen geen succes boeken, dat was wel duidelijk dus moesten na de doelwisseling de zaken anders worden aangepakt. Dat gebeurde ook en na drie minuten had het eigenlijk 1-0 moeten staan. Goed aangeven van Cas Peters bracht Rogier Krohne in scoringspositie maar zijn kopbal bij de tweede paal mislukte volledig. Dik vijf minuten later gebeurde dit nogmaals. Nu had Cas Peters een grote kans op een voorzet van Issa Kallon maar ook zijn kopbal mislukte. Het was een beetje typerend voor het probleem waarmee FC Emmen momenteel kampt. Wel scorend vermogen aanwezig alleen wil het er niet uit komen. Het frustreert ook, zo kreeg Cas Peters al zijn derde gele kaart wat voor een aanvaller niet echt slim is. Na een kwartier verloor de thuisclub ook nog Issa Kallon met een blessure waarvoor Oguzhan Türk in het beeld kwam. Henk Bos ging vervolgens meer de rechterkant bestrijken terwijl Turk de positie van Bos overnam.

cl2j6554

Sander Rozema wordt door Liban Abdulahi onderuit geschoffeld.

cl2j6443

Oguzhan Türk aan de bal.

cl2j6436

Dennis Telgenkamp maakt de kans voor Abdulahi (rechts) onschadelijk.

De ruimtes werd intussen groter waardoor ook Telstar mogelijkheden rook. Zo na zeventig minuten spelen toen bij een snelle counter Liban Abdulahi niet af te remmen was maar zijn schot werd door doelman Telgenkamp overgetikt. Met Viktor Maier voor Rogier Krohne probeerde trainer Dick Lukkien nog meer vaart in het spel te brengen, aan de andere kant bleef het uitkijken voor de counters van Telstar die steeds gevaarlijker werden. Zo moest Gersom Klok nog redding brengen op een inzet van invaller Joël Donald. Alle inspanningen leidden echter tot niets, de beginstand werd ook de eindstand.

FC Emmen-Telstar 0-0. Scheidsrechter: Berben. Gele kaart: Fleuren, Peters (FC Emmen), Kodalak (Telstar). Toeschouwers: 3212.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Bakker, Siekman, Fleuren, Rozema, Bos, Olijve, Kallon (59. Turk), Krohne (72.Maier), Peters.
Telstar: Zonneveld; Tutuarima, Van Berkel, Ottenhof, Lilipaly, Dzepar, Serrarens (78. Ajnane), Van den Broek, Kodalak. (62. Donald), Mahmudov, Yamazaki (53. Abdulahi).

cl2j6389

Issa Kallon moet worden vervangen.

cl2j6394

Cas Peters langs het lijntje. Links Stefano Lilipaly.

cl2j6402

Cas Peters is het oneens met de gele kaart (Foto’s: Gerrit Rijkens)