FC Emmen onder 19 naar de eerste divisie

Dankzij het behalen van het kampioenschap in de tweede divisie A is de onder 19 jeugd van FC Emmen gepromoveerd naar de eerste divisie. De Emmenaren wonnen op de laatste dag van de competitie met 5-1 van RKAV Volendam. De laatste keer dat de oudste jeugd van FC Emmen in de op één na hoogste landelijke klasse acteerde was 2008/09.

FC Emmen JO19-RKAV Volendam JO19 5-1.
De grote man van de wedstrijd was toepasselijk Sander de Grote. De linkerspits zette de eerste drie goals op het scorebord in de JENS Vesting. De eerste twee vielen in de eerste helft. In de zesde minuut betekende een punter van De Grote de 1-0 en in de 19e minuut sloot hij een vlot lopende combinatie af met zijn tweede treffer, wat tevens de ruststand was. FC Emmen was ongetwijfeld van plan om een hoge score neer te zetten tegen het al gedegradeerde RKAV Volendam maar dat lukte niet helemaal. De gasten kwamen zelfs terug tot 2-1 kort na rust, hoewel ze hiervoor een fraai doelpunt in eigen doel van een Emmer verdediger nodig hadden. Coach Bas Sibum gooide in het  verloop van de tweede helft al zijn vijf wissels in de strijd en dat was bepaald geen verzwakking. In de 54e minuut scoorde Sander de Grote wederom na een mooie pass van Emil Bijlsma en in de 56e minuut scoorde Freddy Quispel uit een vrije trap ineens. Het sluitstuk zette Kjelt Engbers in de 84e minuut met een knap schot met zijn zwakkere linkervoet.
Het kampoensteam FC Emmen JO19: Kjell Scherpen; Mark van den Berg, Nande Wielink (46. Twan Berends), Levon van Dijk, Merik Sliedrecht, Rob Deiman, Thom Scheper (58. Kjelt Engbers), Emil Bijlsma (58. Lorenzo Hindriks), Raphael Ngendakumana (46. Anthony Trajkoski), Freddy Quispel, Thom Scheper (58. Jochem Scholten).

DSCF3361
Sander de Grote (rechts) op weg naar de 1-0.

DSCF3379

Na negentig minuten: eindstand 5-1.

DSCF3386

Het huldigingscomite staat klaar.

DSCF3388

De medailles worden uitgereikt. Trainer Dick Lukkien verbergt de schaal nog even!

FC Emmen JO17-FC Twente JO17 1-2
FC Emmen onder 17 kwam voor de  tweede achtereenvolgende week sneu weg. Gaf het een week eerder in de laatste minuut een overwinning weg, deze keer gingen de Emmenaren kort voor tijd helemaal de boot in. Het belangrijke duel eindigde daardoor in een 2-1 zege voor FC Twente. De Tukkers waren in de eerste helft de betere ploeg. Bij FC Emmen stonden de spitsen te vaak geïsoleerd omdat de aansluiting ontbrak. Er was een goede kans voor Lesley Osazee die in de 13
e minuut na aangeven van Thijs Dallinga recht tegen de keeper aanschoot. Dat was het zo ongeveer wat de thuisploeg betrof. De gasten kwamen kort voor rust op 0-1 door het talent Thijs van Leeuwen. Na rust stond er een ander FC Emmen in het veld. De linies sloten beter aan en met grote inzet werd FC Twente onder druk gezet. Er waren kansen voor Ronan Zwaagstra en Jordy Luchies en eerstgenoemde was verantwoordelijk voor de gelijkmaker in de 65e minuut. Zwaagstra zette de rebound na een schot van Thijs Dallinga in een treffer om. FC Emmen ging voor meer en leek dat te krijgen na een overduidelijke handsbal in het Twentse strafschopgebied. De scheidsrechter oordeelde echter anders. Het leek aldus op een gelijkspel uit te draaien maar drie minuten voor het einde sloeg de 15-jarige Thijs van Leeuwen opnieuw toe: 1-2. Een doffe dreun voor de Emmenaren die zeker een punt hadden verdiend.
FC Emmen JO17:Jalving; Luchies, Timmerman, Verheul (48. Zwaagstra), Scholte, Brand (48. Carty), Aalderink, Keen (58.Roosken), Margaritha, Dallinga, Osazee.

MVV Maastricht JO14-FC Emmen JO14 1-4
Een goede uitslag voor de Emmenaren die zich na een helft nog niet aandiende. De Maastrichtse ploeg sloot namelijk de eerste helft met een 1-0 voorsprong af door een rake kopbal uit een vrije trap. FC Emmen ging na de rust anders voetballen en dat had effect. In de laatste twintig minuten werden de rollen omgedraaid. Het begon met de mooie gelijkmaker van Boy Nijgh. Jamal Kriekjes zette de Emmenaren vervolgens op 1-2. Boy Nijgh scoorde uit een strafschop 1-3 en Luca Broers tekende voor de 1-4 eindstand.
FC Emmen JO: Petiet: Bulder, Meijles, De Roo, Hulshof, Jakobs, Roufs, Broers, Slomp, Kriekjes, Nijgh.

FC Emmen JO13(1)-sc Heerenveen 3-2.
Vanaf de aftrap werd er met veel druk naar voren gespeeld en werd SC Heerenveen afgejaagd. In de tweede minuut werd het al 1-0 na een rake kopbal van Jordy Egberts. SC Heerenveen kwam niet aan voetballen toe, wat de verdienste was van een strijdlustig FC Emmen. De 2-0 liet niet lang op zich wachten. Na een mooi opgezette aanval scoorde Frank Boer de 2-0. Na 14 minuten werd Kas Lamberink in stelling gebracht en wist met een stiftballetje de 3-0 te scoren. Na dit overrompelende begin kwam SC Heerenveen iets beter in de wedstrijd en werd het vlak voor rust 3-1 na een rake kopbal. Na een donderspeech wilde SC Heerenveen na rust er vol op. FC Emmen voetbalde echter goed mee en de wedstrijd was in evenwicht. Maar twaalf minuten voor tijd werd het 3-2 na een onachtzaamheid op de rand van de zestien. Deze stand bleef tot het eindsignaal op het bord staan, waarmee FC Emmen verdiend drie punten binnenhaalde en SC Heerenveen voorbij gaat op de ranglijst.
FC Emmen JO13(1): Sibon, Tempelman, Zwaagstra, Funke, Falke (Zwikker), Kuik (Dijkstra), Boer, Egberts, Zeqiri, Ridderbusch (Meijer), Lamberink.

Frisia JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 4-1
Goed beginnen aan een wedstrijd is een vereiste, Frisia had dat goed begrepen maar de Emmenaren niet. Na zes minuten spelen stond de stand immers reeds op 3-0. Dan het tij nog te keren is een moeilijke opgave en het lukte FC Emmen dan ook niet echt. Wel leverde het een aantal kansjes op voor o.a. Dardan Sehi en Daan Jansen maar zonder resultaat. Daan Jansen rondde daarna wel een aanval na aangeven van Thom Bijkerk af voor de 3-1. De 3-2 leek vervolgens in de lucht te hangen maar in plaats van de 3-2 werd het 4-1 wat tevens de ruststand werd. In de tweede helft stond FC Emmen wat beter in de organisatie, pinde de thuisclub vast op de eigen helft maar aantal kleine kansjes leverde geen doelpunt meer op.
FC Emmen 13(2): Jipping; Scholtens, Smid, Van Velzen, Huls (Dogan), Bijkerk, Doldersum, Quispel, Kartoidjojo (Joesten), Jansen, Sehi (Bosch).