Terug naar overzicht Terug

FC Emmen start play offs in Waalwijk


FC Emmen gaat de play offs aanstaande maandag van start met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De return volgt dan vrijdag 12 mei in de JENS Vesting. Het aanvangstijdstip is dan bepaald op 18.30 uur. Mocht FC Emmen de eerste ronde overleven moet het vervolgens uitkomen tegen de nummer zestien uit de eredivisie.


FC Emmen zette als sluitstuk van de competitie een 3-0 nederlaag tegen de jonkies van FC Utrecht neer. De schade bleef uiteindelijk beperkt tot behoorlijk gezichtsverlies maar aan de ranglijst voor de play offs veranderde het niets. Het was bepaald geen goede aanloop naar het natoetje want de Emmenaren faalden aan alle kanten. Het aloude gezegde van een ‘slechte generale wordt gevolgd door een goede uitvoering’ moet de ploeg maar op de been houden, dit FC Emmen was echter zichzelf niet. Het krijgt in de eerste ronde nu dus te maken met RKC Waalwijk en dat is uitgerekend de club waar tegen het einde jaren negentig zes keer in de wat toen nog nacompetitie werd genoemd uit kwam. De uitslagen van toen zijn ook al weinig bemoedigend want FC Emmen verloor vijf keer en het zesde duel eindigde in een gelijkspel. De verhoudingen lagen toen echter wel anders want RKC was in die jaren een elftal dat constant tegen de eredivisie aan zat. Maar Emmen was dat eigenlijk in die jaren ook.

Fc Emmen - Jong Utrecht Foto Boudewijn Benting Emmen km 10

Ook Tim Siekman kon FC Emmen niet over de drempel brengen.

Fc Emmen - Jong Utrecht Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Issa Kallon zit klem (Foto’s: Boudewijn Benting)

FC Emmen trainer Dick Lukkien koos er voor om de in de eerste wedstrijd geschorsten Tim Siekman en Cas Peters wel te laten spelen en niet alvast de mogelijke  vervangers voor maandagavond op te stellen. Maar dat dit de sterkst mogelijke opstelling was was weinig van te speuren tegen Jong Utrecht dat vrij van zorgen kon spelen. De kansen waren er evenwel wel om de Utrechters zonder punten naar huis te sturen. Het struikelblok was echter de abominabele afwerking van de mogelijkheden. Vooral Cas Peters had zijn dag niet. De anders zo koele afwerker liet kans op kans liggen. Zo kon hij halverwege de eerste helft hij alleen op de doelman af gaan maar struikelde over de Utrechtse sluitpost Thijmen Nijhuis. Na de pauze volgden meer missers. Ook collega Issa Kallon produceerde in zijn ijver om zich voor zijn eigenlijke werkgever te bewijzen een aantal losse flodders en ook een honderd procent kans in de 46e minuut, toen de stand nog dubbelblank stond, was niet aan hem besteed. Na een counter stormde hij alleen op de doelman af maar schoot  recht tegen hem op. Het had de wedstrijd een positieve wending kunnen geven.

AT5W3973
AT5W3978

Cas Peters verliest het duel met FC Utrecht doelman Nijhuis.

AT5W4047

FC Utrecht spits Nick Venema (54) klopte Dennis Telgenkamp tweemaal.

Het werd uiteindelijk de wedstrijd van de Utrechtse spits Nick Venema die in de 49e minuut tussen drie Emmenaren in de stand naar 0-1 tilde en zeven minuten later er de 0-2 aan toevoegde. Het maximale aantal wissels aan Emmer kant kon het tij ook niet keren. In tegendeel want vier minuten voor tijd bracht Sylla Sow de eindstand op 0-3. Een teleurstellend einde dus maar het kan natuurlijk ook als een waarschuwing voor komende maandag dienen.

FC Emmen-Jong FC Utrecht 0-3. 49.Venema, 56. Venema 0-2, 86. Sow 0-3. Scheidsrechter: Dieperink. Toeschouwers: 3608.
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Bakker (70. Maier), Klok, Bannink (46. Bos), Türk, Olijve, Peters, Kallon (84. Huisman).
Jong FC Utrecht: Nijhuis; Van der Velden (57. Abena), De Lange, Peijnenburg, Moore, Rosheuvel. Mulder, Velanas (76. Cakmak), Boukhari, Sow, Venema (73.Tesselaar).

AT5W4075

Aanvoerder Frank Olijve ziet het niet zitten.

AT5W4113

De teleurstelling is zichtbaar.

AT5W4116

Issa Kallon wordt getroost door oude FC Utrecht maatjes (Foto: Gerrit Rijkens).