Terug naar overzicht Terug

FC Emmen en RKC doen weinig voor elkaar onder


De play offs zijn voor FC Emmen bekend terrein. Maandagavond staat het reeds voor de 55e maal in het kader van de play offs, of nacompetitie zoals het vroeger heette, in het veld. In seizoenen gerekend is dit het elfde waarin FC  Emmen zich heeft geplaatst voor het natoetje. Als gastheer in de eerste ronde fungeert RKC Waalwijk dat komende vrijdagavond de gang naar de JENS Vesting moet maken.


FC Emmen heeft de nacompetitie nog nooit afgesloten met promotie. Of dit het jaar van de doorbraak is? Het is nog een lange weg natuurlijk maar Jupiler League clubs hebben vaker voor verrassingen gezorgd. Het is allereerst zaak de eerste ronde te overleven. Coach Dick Lukkien over de kansen tegen RKC Waalwijk: ,,Fifty-fifty. We ontlopen elkaar niet veel in de eindstand en ook in de twee competitiewedstrijden zaten we dichtbij elkaar. Thuis wonnen we onverdiend met 1-0 en in de uitwedstrijd speelden wij beter, maar kwam RKC in de slotfase nog op 1-1 uit een strafschop.”

RKC Waalwijk kwalificeerde zich op de laatste speeldag voor de play offs, FC Emmen deed het een wedstrijd eerder. Wat de vorm van het moment betreft maken de ploegen elkaar ook niet veel. De Waalwijkers veroorloofden zich een paar weken geleden een 5-0 zeperd bij SC Cambuur en FC Emmen liet Jong FC Utrecht op de slotdag met een 3-0 zege jubelend de bus in gaan. Maar de play off duels zullen ongetwijfeld geen gelijkenis met die genoemde wedstrijden vertonen. Alles moet uit de kast waarbij FC Emmen het zonder de geschorsten Tim Siekman en Cas Peters moet doen. Youri Loen en Kai Huisman zijn de vervangers. Bij RKC is routinier Steef Nieuwendaal geschorst.

Het huidige RKC Waalwijk maakte in 2015/16 een sportief gezien rampjaar mee met de achttiende plaats. Er is echter veel routine ingekocht waardoor plaats tien en de play offs werden behaald. Topscorer is Pieter Langedijk met 17 treffers, Johan Voskamp maakte er 15 en Fred Benson trof 16 keer doel. Scorend vermogen dus genoeg, aan de andere kant geeft de defensie nogal wat weg. RKC incasseerde liefst 70 tegengoals tegenover FC Emmen slechts 40. Doelpunten maken doet RKC iets beter met 62 goals tegenover 50 voor de Emmenaren.

Als scheidsrechter bij RKC Waalwijk-FC Emmen fungeert Christiaan Bax. Hij floot in het zojuist beëindigde seizoen drie keer een wedstrijd van FC Emmen; FC Emmen-Almere City (2-0), FC Emmen-MVV (0-0) en FC Den Bosch-FC Emmen (1-1). Daarnaast was Christiaan Bax de leidsman bij het bekerduel AZ-FC Emmen (1-0).
Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Bakker, Loen, Klok, Olijve, Türk, Bannink, Kallon, Huisman.
RKC: Williams; Mezghrani, Greene, Wormgoor, G. Ndefe, Rienstra, Sno, Van Arnhem, Benson, Voskamp, Langedijk.