FC Emmen onder 19 klopt Feyenoord onder 18

FC Emmen JO19-Feyenoord JO18 3-1
FC Emmen onder 19 boekte de tweede achtereenvolgende overwinning door Feyenoord onder 18, een wat misleidende naam omdat zes basisspelers van de Rotterdam de leeftijd van achttien al hebben bereikt,  met 3-1 te kloppen. Het was in het mistige stadion een prima wedstrijd van beide kanten. De openingstreffer kwam in de twaalfde minuut toen spits Thijs Dallinga een voorzet van Jearl Margaritha binnen kopte. Feyenoord kwam na een kwartier op gelijke hoogte na riskant uitverdedigen van de Emmer defensie. Drie minuten voor de pauze was het wederom Thijs Dallinga die FC Emmen op voorsprong zette. Hij werkte een goed opgezette aanval weer voortreffelijk af. Dallinga viel onlangs al in de hoofdmacht van FC Emmen in en zal aanstaande maandag weer in de selectie zitten die het dan tegen Jong FC Utrecht moet opnemen. Ook in de tweede helft was het een duel op goed niveau waarin de thuisclub in de derde minuut dicht bij de 3-1 was. Jearl Margaritha raakte evenwel de staander. Die 3-1 kwam er uiteindelijk toch en het was van het doelpunt van het jaar niveau. Op aangeven van Lesley Ozasee tikte Twan Berends de bal achter zijn standbeen raak: 3-1.
FC Emmen JO19: Jalving; Ozasee, Berends, Engbers, Timmerman, Deiman, Aalderink (85. Verheul), Hindriks, Margaritha, Dallinga (65. Roosken), Carty.

DSCF3976

Robin Jalving liet zich slechts eenmaal passeren.

DSCF3984

Drukte van belang voor het Feyenoord doel.

Ajax JO17-FC Emmen JO17 4-1
FC Emmen onder 17 is op sportpark De Toekomst tegen een verwachte nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Rick Slor ging met 4-1 tegen Ajax onder 17 onderuit. De koploper in de eredivisie stond na een kwartier spelen al op een 2-0 voorsprong door treffers van Enrico Hernandez en Sonny Warmerdam. FC Emmen onder 17 kwam niet onder de druk van de Amsterdammers vandaan en ging na 40 minuten met een 2-0 achterstand de kleedkamer in. Ook na de rust scoorde Ajax onder 17 snel twee doelpunten via Donny Warmerdam (45e) en Hossein Zamani (48e). Het slotakkoord was echter voor FC Emmen onder 17. Sven Jager onderschepte een verkeerde terugspeelbal en gaf de bal aan Bjorn Plaggenborg. Hij wist hier wel raad mee en schoot de eretreffer achter de doelman van Ajax.
FC Emmen JO17: Thom van Rotterdam; Bjorn Klaassens, Mart Bloeming, Jordy Luchies, Tom Bosman, Ben Scholte, Jelmer Keen (65. Leon Draisma), Emiel de Vries (60. Rowin Schuiling), Bjorn Plaggenborg (65. Toine Slor, Sven Jager (60. Jereny Lie-a-Lien), Jeroen Welles.

FC Emmen JO15-PEC Zwolle JO15 0-2
De met spanning tegemoet geziene topper in de eerste divisie tussen de nummers één en twee eindigde in een verdiende overwinning voor de Zwollenaren. In de stand leidt PEC Zwolle nu met een punt voorsprong op FC Emmen onder 15. De Emmenaren holden eigenlijk de hele wedstrijd achter de gasten aan die goed en in een hoog tempo combineerden. De thuisclub speelde niet compact genoeg om de aanvallen te kunnen opvangen. Ook een systeemwisseling hielp niet. PEC opende in de 19e minuut de score met een kopbal uit een hoekschop. In de 48e minuut verdubbelde PEC de voorsprong tot 0-2 wat tevens de eindstand werd. Even daarvoor leek FC Emmen tegen de verhouding in op gelijke hoogte te komen. Jamai Kriekjes schoot een vrije trap vanaf achttien meter fraai binnen maar scheidsrechter Harders keurde het doelpunt af omdat hij de bal nog niet vrij had gegeven.
FC Emmen JO15: Runhart; Drayer, Slomp, Meijles, Mansaray, Funke, IJpelaar, Broers (36. Kriekjes), Tinholt, Roufs, Fik.

DSCF3961

PEC doelman Jens Scholman is verslagen maar de goal werd afgekeurd.

DSCF3966

Spits Maurice Tinholt werd goed bewaakt.

NAC JO14-FC Emmen JO14 5-0
Tegen de koploper kwam FC Emmen O14 duidelijk te kort. Met vijf internationals in het team werd de ene na de andere aanval opgezet door NAC. FC Emmen kon zich niet onder de druk uit voetballen en verloor dan ook terecht met 5-0. Dano Lourens was de uitblinker bij de Bredanaars en scoorde een hattrick met doelpunten in de 1e, 10e en 49e minuut. Daarna viel het een tijdje stil wat de doelpuntenproductie betrof maar in de 68e en 70e minuut was het wederom raak en nu door Corijn Kokkeel die de 4-0 en 5-0 voor zijn rekening nam.
FC Emmen JO14: Roewen, Meijer, Egberts, Boer, Tempelman (Falke), Brouwer, Zwikker, van der Haar (Ridderbusch), Kuik, Lamberink, Zeqiri (Lemmen).

Go Ahead Eagles JO 13-FC Emmen JO13(1) 2-4
De verrassing van de dag was de winst van FC Emmen onder 13 dat voor het duel tegen Go Ahead Eagles nog op nul punten stond. Het leek in het begin de voorbode van een nieuwe nederlaag te worden toen de thuisclub al in de vierde minuut op voorsprong kwam. Maar in de volgende vijftien minuten boog FC Emmen de achterstand om in een 1-4 voorsprong. Daan Joesten en Mats Kartoidjojo (2) waren de doelpuntenmakers. Go Ahead Eagles kwam kort na rust nog terug tot 2-4 via een treffer van Leon Opdam maar daarbij bleef het. Bij de thuisploeg werd in de 44e minuut Ugur Yildirim met rood weggestuurd.

SML JO13-FC Emmen JO13(2) 3-1
FC Emmen kon eigenlijk best mee komen met de nummer vier maar kwam uit het niets op achterstand door een treffer in de 20e minuut van Levon Sarkissian. Daarna zette FC Emmen de thuisclub onder druk en kreeg kansen vooral na voorzetten van Mike Kriekjes maar die werden niet benut. Vlak voor rust maakte Christiaan Olav Oranen echter toch nog gelijk zodat de ploegen gingen rusten met een 1-1 stand. De tweede helft leverde eenzelfde beeld op alleen creëerde FC Emmen nu wel minder kansen. De goal viel ook aan de andere kant. Wederom Sarkissian liet de 2-1 aantekenen. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker  en drongen de thuisclub terug op eigen helft. Zonder succes en tot overmaat van ramp viel twee minuten voor het einde ook nog de 3-1 door Cafercan Hayirli. Sneu voor de jonge Emmenaren die met veel passie speelden maar daarvoor niet werden beloond.
FC Emmen JO13(2): De Weerd; Dekker (Woest), Ruigrok, Hindriks (Doumbaya), Bazuin (Jonker), Mertens, Van der Giessen (Joseph), Cisse, Kriekjes (Nsegiyumva), Van Damme (Ten Napel),

vv Heerenveen JO11-Emmen JO11(2) 1-6