Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Dick Lukkien naar de Galgenwaard


FC Emmen gaat maandag in de Utrechtse Galgenwaard pogen de reeks overwinningen die momenteel op twee staat te verlengen. Dat moet dan gebeuren tegen de selectie van Jong FC Utrecht, op papier momenteel de minst sterke tegenstander want de jonge Utrechtenaren nemen immers de laatste plaats in. Bij FC Emmen is trainer Dick Lukkien terug van ziekteverlof. Hij moest noodgedwongen met Dick Lukkien twee wedstrijden overslaan maar had in Casper Goedkoop een prima vervanger want onder diens leiding werd tweemaal gewonnen.


De Emmenaren hebben wel iets goed te maken tegen Jong FC Utrecht dat vorig seizoen in de Jupiler League debuteerde. Beide duels gingen toen voor FC Emmen verloren. De heenwedstrijd werd op 2 december 2016 op sportpark De Westmaat in Spakenburg gespeeld en daar ging FC Emmen verrassend met 3-1 onderuit. Ook de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit de Domstad ging verloren. Op de laatste speeldag van het seizoen werd het in de JENS Vesting 0-3, een duel zonder betekenis omdat FC Emmen zich al had geplaatst voor de play offs. De wedstrijd Jong FC Utrecht-FC Emmen werd overigens vorig seizoen gespeeld direct na de thuiswedstrijd van de Emmenaren tegen MVV Maastricht en dat is dus ook dit seizoen het geval.

De kracht van een ‘Jong’ elftal is altijd moeilijk te peilen gelet op de steeds wisselende samenstellingen. Jong FC Utrecht boekte ondanks de huidige twintigste positie ook goede resultaten. Zo werd thuis van Jong AZ en MVV Maastricht gewonnen. En de vorige week werd in Deventer met 0-0 gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles. Waarmee een einde kwam aan een reeks nederlagen die op vier bleef staan. Topscorer van Jong FC Utrecht is de achttienjarige Nick Venema met vijf treffers. Hij maakt tevens deel uit van de selectie van Oranje onder 19. Jong FC Utrecht oefende afgelopen dinsdag tegen hoofdklasser Eemdijk en won met 3-2. FC Emmen oefende niet maar bereidde zich wel op natuurgras voor. In de basisopstelling verandert er in vergelijking met de wedstrijd tegen MVV Maastricht niets.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Siekman, Ben Moussa, Bijl, Peters, Bannink, Hemmen.