FC Emmen klimt naar de zesde plaats

Het was een wens van de weer herstelde coach Dick Lukkien om eens drie wedstrijden op rij te winnen want dat was hem bij FC Emmen nog niet overkomen. Het is de tijd van het jaar dat wensen in vervulling gaan, zo ook maandagavond in stadion De Galgenwaard. FC Emmen won het duel tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht met 2-1 en hoewel het verschil cijfermatig minimaal was, verdiende FC Emmen de drie punten zonder meer. Het steeg daardoor naar de zesde plaats die het wat punten betreft deelt met Telstar maar de Emmenaren hebben een gunstiger doelsaldo. Het toeval wil dat voor komende vrijdag Telstar-FC Emmen op de rol staat.

AT5W4672

Alexander Bannink in duel met FC Utrecht aanvoerder Maarten Peijnenburg.

AT5W4691

Chris David (30) schiet de 1-0 binnen.

AT5W4756

Tim Siekman lijkt het been van Sylla Sow te treffen.

Afgelopen vrijdag speelde FC Emmen tegen MVV zeventig minuten goed om daarna de greep op het duel een beetje te verliezen, in Utrecht was het echter net andersom. In de eerste ruim twintig minuten speelde FC Emmen een fletse wedstrijd en er was een doelpunt van Jong FC Utrecht voor nodig om beweging in de ploeg te krijgen. Dat moment viel halverwege de eerste helft toen FC Emmen net buiten de zestien meter een vrije trap veroorzaakte. De  Utrechtse linkermiddenvelder Chris David krulde vervolgens de bal perfect over de muur, doelman Dennis Telgenkamp was kansloos en FC Emmen keek tegen een 1-0 achterstand aan. Het schudde FC Emmen wakker onder aanvoering van Alexander Bannink. Hij zette vier minuten na de openingsgoal een indrukwekkende solo over een meter of zestig in maar werd net in het zicht van de haven gedwarsboomd. Twee minuten later kreeg Cas Peters een uitstekende mogelijkheid hoewel hij een tikkeltje te ver naar de zijkant was afgedreven. Hij schoot echter in het zijnet. De kansen werden nog beter voor FC Emmen. In een tijdsbestek van drie minuten schoot eerst Michiel Hemmen na een prima voorzet van Gersom Klok op de lat en vervolgens ging een inzet van Alexander Bannink via de vingertoppen van doelman Menno Heus via de lat over. De 1-0 ruststand in het voordeel van de thuisploeg was daarom niet echt verdiend te noemen.

AT5W4824

Alexander Bannink scoort hier de gelijkmaker.

AT5W4853

Jeroen Veldmate (derde van links) neemt een vrije trap maar was niet succesvol.

AT5W4916

Michiel Hemmen schiet de winnende treffer langs doelman Menno Heus.

AT5W4933

Gersom Klok (5) was bij de voorbereiding betrokken.

De goede voornemens die FC Emmen ongetwijfeld voor de tweede helft in gedachte had, werden in de tweede minuut bijna te niet gedaan door een misgreep van Jeroen Veldmate, Keziah Veendorp voorkwam echter dat Mitchell van Rooijen van de misser profiteerde. Voor het overige was er van de thuisclub weinig te duchten. FC Emmen dicteerde de wedstrijd en het was niet onlogisch dat de sterk spelende Alexander Bannink na aangeven van Michiel Hemmen de gelijkmaker produceerde met een diagonaal schot vanaf de rechterkant. Er volgden meer doelrijpe mogelijkheden voor de Emmenaren. Een vrije trap van Veldmate eindigde in een hoekschop en ook een schot van Bannink onderging hetzelfde lot. Na ruim een uur spelen kreeg FC Emmen de verdiende beloning in de vorm van de 1-2. Michiel Hemmen kreeg de treffer op zijn naam met een assist van Gersom Klok en werd direct daarna gewisseld voor de jeugdige Thijs Dallinga die afgelopen zaterdag voor de A-jeugd tweemaal scoorde tegen Feyenoord onder 18. Het tempo was voor hem nog een beetje te hoog waardoor hij in de extra tijd zijn eigen verdediging nog in problemen bracht maar het liep met een sisser af. Scheidsrechter Luperti, die de kaarten op zak hield, liet nog vier minuten naspelen waarin FC Emmen nog met een mini offensiefje van Jong Utrecht werd geconfronteerd maar de drie punten werden over de streep getrokken.

AT5W4999

Precisiewerk: Youri Loen neemt een hoekschop.

AT5W4602

Een blije trainer (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Jong FC Utrecht-FC Emmen 1-2. 22. David 1-0, 55. Bannink 1-1, 64. Hemmen 1-2. Scheidsrechter: Ruperti. Toeschouwers: 698.
Jong FC Utrecht: Heus; Robin van der Meer, Peijnenburg, Van der Velden (80. Loukili), Willock, David (80. Hilterman), Velanas, Van Rooijen, El Jaakoubi, Gortler, Sow.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate (77. Loen), Bakker, Ben Moussa (86. Huizing), Bijl, Siekman, Peters, Bannink, Hemmen (67. Dallinga).