FC Emmen onder 19 haalt uit in Deventer

Go Ahead Eagles JO19-FC Emmen JO19 1-5
FC Emmen onder 19 heeft in Deventer de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe gespeeld. Vooral in de tweede helft walste het over de thuisclub heen en dat naar een aarzelende start. Go Ahead kwam namelijk al in de vijfde minuut op voorsprong door Samuel Wakana. Doelman Robin Jalving leek hierbij te aarzelen. De 1-0 bleef tot aan de doelwisseling overeind maar FC Emmen speelde wel al dominant. Go Ahead Eagles liet zich terugzakken waardoor de openingen moeilijk te vinden waren. Met wervelend voetbal werd vervolgens in de tweede helft de thuisploeg van de mat gespeeld. Freddy Quispel maakte in de 50e minuut gelijk, vervolgens scoorde Jearl Margaritha in de 60e en 62e minuut de 1-2 en 1-3. Invaller Ronald Zwaagstra produceerde tien minten voor tijd de 1-4 en Freddy Quispel bepaalde in de extra tijd de eindstand op 1-5. Quispel kreeg als enige Emmenaar ook nog een gele kaart.
FC Emmen JO19: Jalving; Roosken, Verheul, Boomstoppel, Spijkerman, Strijker, Margaritha (79. Zwaagstra), Aalderink, Scholte, Rojer, Quispel.

FC Emmen JO17-NAC Breda JO17 0-1
FC Emmen onder 17 kon het niet bolwerken tegen NAC Breda dat door de 1-0 winst in Emmen de nieuwe koploper in de eerste divisie is geworden. De Brabantse  zege was verdiend want de thuisclub creëerde nauwelijks doelrijpe mogelijkheden tegen een veel druk zettende tegenstander. FC Emmen kwam nauwelijks aan opbouw toe en moest zich beperken tot wat afstandsschoten. In de 33e minuut viel de 0-1 wat achteraf de winnende goals bleek. In de eerste instantie werd de lat buiten bereik van doelman Yme Meier geraakt waarna in tweede instantie de bal wel achter de Emmer sluitpost werd gewerkt. In de tweede helft probeerde FC Emmen de bakens te verzetten maar kreeg eigenlijk maar een kans maar dat was wel een hele goeie. In de 49e minuut stuurde Jamal Kriekjes linkerspits Jeroen Welles de diepte in. Vrij voor de NAC doelman zag hij echter geen kans de gelijkmaker op zijn naam te brengen. Het duel eindigde ietwat vervelend. Scheidsrechter Hoovenstat trok liefst elf minuten extra tijd bij omdat hij het duel niet helemaal in de hand had.
FC Emmen JO17: Meier; Meijles (69. Mansaray), Klaassens, Funke, Fik, Hulshof (63. Roufs), Draisma (63. De Roo), Dijk, Welles (53. Poulina), Kriekjes, Plaggenborg (59. Tinholt).

Edgar Meijles rechtsom

Edgar Meijles gaat linksom.

slagveld

Een ‘slagveld’ lijkt het hier.

welles en muur

Jeroen Welles (7) schiet langs de muur maar passeert de doelman niet.

FC Emmen JO15-beloften SC Heerenveen 3-1 (beker)
Op de Oude Meerdijk was sprake van een bijzondere bekerwedstrijd tussen de dames beloftes van Sc Heerenveen en FC Emmen onder 15. De meisjes (16 tot 18 jaar) uit de hoogste damesdivisie voetbalden goed mee met de thuisclub. FC Emmen leed regelmatig slordig balverlies en zette onvoldoende druk op de bal, waardoor Sc Heerenveen zich regelmatig onder de druk kon uit voetballen. In de negende minuut kon de spits van Sc Heerenveen worden aangespeeld die van buiten de zestien raak schoot en zo de 0-1 liet aantekenen. FC Emmen was even van slag maar creëerde daarna voldoende kansen. Het duurde tot de 27ste minuut tot de stand gelijk werd getrokken. Stefan Kuik nam de bal aan en schoot van buiten de zestienmeter de bal onder in de hoek langs de keepster van Sc Heerenveen. Na de rust was FC Emmen nadrukkelijker op zoek naar de voorsprong. In de 47ste minuut scoorde Kas Lamberink op fraaie wijze de 2-1 na een goede voorzet van Jeremiah Ridderbusch. FC Emmen had hierna nog vele kansen om de score uit te breiden, maar het duurde tot de 70ste minuut voordat de 3-1 viel. Kas Lamberink kopte de bal onhoudbaar boven in de goal en maakte daarmee zijn tweede goal. De 3-1 was ook de eindstand waardoor FC Emmen verder is in de beker.
FC Emmen O15: Sibon, Meijer (Ridderbusch), Egberts, Boer, Brouwer, Teterissa, Zwikker, Kuik, Laken (v.d. Haar), Strik, Zeqiri (Lamberink).

Hoogeveen/Tiendeveen JO 15-FC Emmen JO15(2) 2-9

JVOZ JO13-FC Emmen JO13(1) 1-3
FC Emmen onder 13 nam in de 35e minuut de leiding door toedoen van Wout Hindriks. Drie minuten later maakten de Vlissingers gelijk via Alessio Wanjon. In de 42e minuut zette Taron Ruigrok de Emmenaren weer op voorsprong waarna Joep ten Napel in de 56e minuut de zege voor de Emmenaren veilig stelde.

De Weide JO11(1)-FC Emmen JO11(2) 2-9 (beker)
Het kunstgras was nog glad in de vroege ochtend en FC Emmen kreeg moeizaam de controle over de bal. Veel onnodig balverlies in de eerste helft, maar toch met positief resultaat (1-4) afgesloten. In de tweede helft hetzelfde verhaal. De Emmenaren kwamen moeilijk in het eigen spel. Toch werd de winst ruim binnengehaald (2-9) en door naar de volgende bekerronde.
De Emmer doelpuntenmakers voor de rust: Kyan Schoo 2, Björn Zoetekouw en Amadou Doumbouya. Na rust troffen achtereenvolgens Bjórn Zoetekouw 2, Damiën van der Scheer, Mike Rutgers en nogmaals Björn Zoetekouw doel.