FC Emmen verliest van effectieve koploper PSV

In Eindhoven heeft FC Emmen met 6-0 verloren van koploper PSV. Na een goed begin van de Drenten, zette Gastón Pereiro de thuisploeg op voorsprong. De ploeg van Dick Lukkien had voor rust weliswaar meer balbezit, maar door twee doelpunten van Luuk de Jong en nog een doelpunt van Pereiro stond het bij rust toch 4-0. In de slotfase werd de voorsprong nog vergroot door doelpunten van Érick Gutiérrez en Hirving Lozano.

In het begin van de wedstrijd waren de Emmenaren duidelijk niet onder de indruk van de koploper. Er werd goed gevoetbald en ook achterin stond het goed compact. Het eerste schot van de wedstrijd was dan ook van Anco Jansen en daarmee was de toon gezet.

Na een goede fase van FC Emmen ontstond er een opstootje tussen Jansen en de kersverse international Denzel Dumfries, waarvoor beide spelers geel kregen. FC Emmen voetbalde verder, maar PSV veroverde de bal en counterde richting het doel van Kjell Scherpen. Steven Bergwijn zette Pereiro vrij voor het doel en die schoof de 1-0 binnen.

Na twintig minuten was het opnieuw onrustig op het veld. Jorrit Hendrix kreeg geel van scheidsrechter Bas Nijhuis voor een late tackle op Bannink. Nog geen drie minuten later maakte hij een harde overtreding op Glenn Bijl, maar een tweede gele kaart bleef uit.

De tweede kans voor PSV was weer raak. Een hoekschop van PSV werd in eerste instantie goed verdedigd door FC Emmen, maar Lozano slingerde de bal opnieuw voor en De Jong kopte de 2-0 binnen.

Acht minuten voor rust viel ook de 3-0 voor de thuisploeg uit een corner. De Jong liep zichzelf vrij richting eerste paal en zijn kopbal belandde via Scherpen in het doel. Zo maakte de spits zijn tweede van de avond, weer met het hoofd.

Vervolgens lieten de Drenten weer van zich horen. Michael Chacón dribbelde richting het Eindhovense doel, maar Jeroen Zoet bracht redding.

Vlak voor rust liep de score nog op tot 4-0, toen Dumfries opstoomde langs de zijlijn. Zijn voorzet belandde uiteindelijk bij Pereiro, die ook zijn tweede doelpunt maakte.

Lukkien: “Ze maken uit vijf kansen vier goals. Dan weet je dat het een lastige avond is. In de rust hebben we de spelers verteld aan damage-control te doen in de tweede helft.”

Weinig kansen in de tweede helft

In de tweede helft waren er niet veel kansen, doordat beide ploegen niet zorgvuldig genoeg met het balbezit omgingen. Kort na rust volgde wel een spannend moment, toen Pablo Rosario hard doorging op de hak van Jafar Arias en de VAR adviseerde Nijhuis te gaan kijken. Toch gaf Nijhuis slechts geel aan de 21-jarige middenvelder, die daar niet over mocht klagen.

FC Emmen hield de score op 4-0, tot tien minuten voor tijd. Uit een hoekschop kreeg Gutiérrez de bal voor zijn voeten na een scrimmage en hij schoot de vijfde voor PSV binnen.

Zoet moest in de slotfase nog wel aan de bak, toen invaller Robbert de Vos inkopte. Na wat gegrabbel had de doelman de bal toch te pakken.

Net voor tijd werd het ook nog 6-0 voor PSV. Donyell Malen stuurde Lozano op Scherpen. De Mexicaan bleef koel en rondde af in de verre hoek.

In blessuretijd kreeg FC Emmen nog een enorme kans op de eretreffer toen Luciano Slagveer in de hoek van het strafschopgebied de bal veroverde van Zoet, maar het lukte hem niet om De Vos te bereiken.

“We hebben angstig verdedigd en we zijn achteruit gaan lopen,” analyseerde Lukkien op de persconferentie na de wedstrijd.

FC Emmen speelt vrijdagavond thuis tegen VVV-Venlo een wedstrijd waar waarschijnlijk meer eer te behalen valt. Koop snel je tickets via www.fcemmen.nl/tickets en steun de spelers op jacht naar de eerste thuisoverwinning in de eredivisie!

PSV 6 – 0 FC Emmen
12. Pereiro 1-0
29. De Jong 2-0
36. De Jong 3-0
42. Pereiro 4-0
79. Gutiérrez 5-0
88. Lozano 6-0

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries (57. Behich), Schwaab, Viergever, Angeliño; Hendrix (46. Gutiérrez), Rosario, Pereiro; Lozano, De Jong, Bergwijn (77. Malen).

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan; Bijl, Ben Moussa (71. De Vos), Bannink, Chacón; Jansen (63. Slagveer), Arias (88. Suliman).