FC Emmen onder 17 stunt tegen PSV

Het was een goede dag voor de jeugdopleiding van FC Emmen. Van de zes teams die voor de competitie in actie kwamen wonnen er vijf en eentje eindigde in een gelijkspel.

FC Emmen JO19-Roda 46 JO19 3-1
De opmars van FC Emmen onder 19 duurt voort. Na de slechte seizoenstart is de ploeg al zes duels, inclusief beker, ongeslagen. In de JENS Vesting moest nu koploper Roda 46 uit Leusden er aan geloven. FC Emmen begon vlot want na een kwartier spelen stond het al 2-0. Uit een voorzet van Raphael Ngendakumana kopte Sander de Grote in de zesde minuut de 1-0 binnen. In de 14e minuut tikte Kjelt Engbers uit een voorzet van rechts zijn ploeg naar 2-0. Het leek een makkie te worden maar dat was niet het geval. Roda 46 liet zich niet wegtikken en in de 35e minuut verkleinde Rida Najib tot 2-1. Na de pauze werd het een snoeihard duel en FC Emmen had grote moeite de ploeg uit Leusden op afstand te houden. Een fabuleuze redding van doelman Kjell Schepen in de 65e minuut voorkwam de gelijkmaker. De Emmenaren probeerden het tempo er uit te halen en dat leverde Kjelt Engbers een gele kaart op omdat hij volgens de scheidsrechter een blessure veinsde. Vier minuten later revancheerde Engbers zich met de derde Emmer treffer. Die ging grotendeels op het conto van Thom Scheper die een onweerstaanbare rush over het halve veld besloot met een voorzet op maat voor Kjelt Engbers. Die raakte het ding slecht maar zag tot zijn vreugde de bal net aan de binnenkant van de paal over de doellijn rollen.: 3-1.
Door de zege heeft FC Emmen JO19 weer aansluiting met de kopgroep. Een probleem is momenteel echter het grote aantal blessures. Door het ontbreken van een handvol spelers was maar een veldspeler als wissel beschikbaar. De aanvulling kwam uit het onder 17 team dat twee uur hiervoor had gespeeld.
FC Emmen JO19: Scherpen; Van den Berg, Van Dijk, Deiman, Sliedrecht, Timmerman, De Grote, Scheper, Bijlsma, Engbers (85. Dallinga), Ngendakumana.

engbers

Kjelt Engbers scoorde twee maal.

FC Emmen JO17-PSV JO17 1-1
FC Emmen onder 17 zorgde voor een aangename verrassing door koploper PSV op een gelijkspel te houden. De op de twaalfde plaats in de eredivisie staande Emmenaren hadden bijna zelfs voor een complete sensatie gezorgd maar een minuut voor tijd maakten de gasten alsnog gelijk. In de eerste helft was PSV wel dreigend maar de Emmer goalie Robin Jalving hoefde niet serieus op te treden. FC Emmen had wel twee goede mogelijkheden middels Thijs Dallinga in de 16e en 35e minuut maar de spits was niet fortuinlijk in de afwerking. Na rust wilde PSV, met de Oranje 0nder 17 internationals Tijn Daverveld en Koen Oostenbrink in de gelederen, meer gas geven en zette de thuisploeg ook even onder druk. De verdediging met doelman Jalving aan het hoofd hield echter stand en met counters was FC Emmen af en toe gevaarlijk. Zo moest een kopbal van Freddy Quispel van de doellijn worden gehaald en een inzet van Jearl Margaritha eindigde in een hoekschop. Na precies een uur spelen kwam FC Emmen op voorsprong. Een pass van Jearl Margaritha werd door Bas Aalderink in de 1-0 omgezet. De sensatie lag in de lucht maar in de voorlaatste minuut kwamen de gasten door Sekou Sidebe op gelijke hoogte.
FC Emmen JO17: Jalving; Roosken, Luchies, Verheul, Osazee, Carty (46. Zwaagstra), Aalderink, Quispel, Keen, Dallinga, Margaritha.

epsv1

Peter Uneken, oud-speler Emmen, even terug als coach van PSV JO17.

epsv4

Thijs Dallinga: ,,Het scheelde maar zo’n stukje’

epsv2

Verdediger Lesley Osazee klem tussen twee PSV’ers.

epsv3

Jearl Margaritha bezig aan een solo.

FC Emmen JO13(1)-Be Quick 1887 JO13 4-2
Vanaf de aftrap was FC Emmen de bovenliggende partij, waarbij in de eerste minuut al werd gescoord door Vincent de Munnik. Na de snelle openingstreffer werden er nog een aantal kansen gecreëerd. In de achtste minuut kwam BeQuick 1887 echter op gelijke hoogte na een foute terugspeelbal. FC Emmen was even van slag, maar richtte zich snel weer op. Na een mooie aanval werd Vincent de Munnik neergelegd in de zestien meter en schoot Jan Anne Dijkstra de penalty goed binnen. De 2-1 was ook de tussenstand. Na de rust liet Kas Lamberink na 32 minuten met een geplaatst schot de verdiende 3-1 aantekenen. De assist was van Vincent de Munnik. Er leek niets aan de hand tot Be Quick 1887 in een spaarzame aanval na een vrije trap met het hoofd opnieuw de aansluitingstreffer scoorde. Het slotakkoord was voor FC Emmen. Florian Zegiri stelde met een mooie assist Vincent de Munnik in staat om de 4-2 te scoren. Een verdiende overwinning voor FC Emmen, waarbij er bij vlagen uitstekend werd gevoetbald.
FC Emmen O13 (1): Sibon, Tempelman, Funke, Falke, Egberts (Meijer), Zwikker, Dijkstra (Kuik), Zegiri, Ridderbusch, Lamberink, De Munnik.

ASV Dronten JO13-FC Emmen  JO13(2) 1-4
De Emmenaren begonnen voorzichtig tegen een fysiek sterke tegenstander. Naar mate het duel vorderde kregen ze echter meer grip op de wedstrijd. Er kwamen ook mogelijkheden maar het gevaar van een counter van de thuisclub bleef ook aanwezig. Daan Joesten zorgde echter na een goede aanval over links voor de 0-1. Janiek Jongsma zorgde voor de 0-2 ruststand na een vrije trap van Peter Quispel. In het eerste kwartier na de pauze was FC Emmen oppermachtig maar omdat niet altijd de juiste keuzes werden gemaakt bleven de goals eerst uit. Er werd te lang in de kleine ruimte gespeeld zonder er uit te komen. Janiek Jongsma doorbrak echter de ban door zowel de 0-3 en de 0-4 binnen te schieten. In de slotfase kwam ASV Dronten nog aan de eretreffer: 1-4.
FC Emmen JO13(2): Jipping; Zwaagstra, Smid, Jongsma, Huls, Bijkerk, Quispel, Kartoidjojo (Jansen), Van Velzen (Scholtens), Joesten (Doldersum), Bosch (Sehi, Usta)

Jong FC Emmen JO11(1)-Bargeres JO11(1) 27-0
Na een 15-0 ruststand werd het liefst 27-0 waarmee de ploeg van trainer Patrick Lassche de grens van honderd doelpunten heeft overschreden. De doelpunten makers waren: Mike Kriekjes 9, Den Hilbers 5, Jesse Stolte 4, Wout Hindriks 4, Joep ten Napel 3, Alseny Cisse 2,

SJO JVZ JO11 (1)-FC Emmen JO11(2) 3-5
De jongste Emmer ploeg speelde in Zuidwolde een goede wedstrijd maar omdat op het kleine veld het gemakkelijk verdedigen was, bleven de goals vooreerst uit. De thuisclub kwam zelfs op een 1-0 voorsprong die echter tot een 1-3 tussenstand werd omgebogen. Het werd nog even spannend toen JVZ terug kwam tot 2-3 maar vervolgens trok FC Emmen JO11(2) de wedstrijd resoluut naar zich toe. De doelpuntenmakers waren: Daan Lambers 2, Stan van Maanen 2, Finn Sipma 1.

PSV JO14-FC Emmen JO14 4-1 (oefen)
FC Emmen JO14 benutte het vrije weekeinde voor een duel in Eindhoven tegen PSV JO14. Het werd een 4-1 nederlaag maar de uitslag gaf de verhouding niet goed weer, de Emmenaren speelden prima en namen in de achtste minuut de leiding door Edgar Meijles. PSV kwam snel terug en de partijen gingen met een 3-1 stand rusten. Het verschil tussen de beide ploegen zat vooral in de omschakelingen die door de PSV ‘ers beter werden uitgevoerd. Na de thee werd er nog een maal gescoord. FC Emmen kende nog een sterke slotfase maar een score bleef uit.
FC Emmen JO14: Van der Wal; Jacobs (Kriekjes), Jansen (Sieljes), Slomp (Aiden Bulder), Fransen (Hulshof), Roufs, De Vries, Tim Mulder (Broers),Meijles, Nijgh.