Terug naar overzicht Terug

Cas Peters het goudhaantje van FC Emmen


Er zijn diverse soorten overwinningen: mooie, lelijke, verdiend, onverdiend en nuttige. Tot de laatstgenoemde categorie behoort zeker de 2-1 zege van FC Emmen op FC Dordrecht. De Emmenaren worstelden grotendeels met zichzelf en de goed sluitende Dordse defensie. Maar dan is er altijd nog de aanwezigheid van Cas Peters, de enige Emmenaar met een neusje voor de goal, die de ploeg uit het moeras trok met twee treffers.


Trainer Dick Lukkien was wel tevreden ondanks dat het bepaald niet de beste wedstrijd van het seizoen was. ,,We zitten nog steeds in de opwaartse spiraal en kunnen het niveau beter en langer volhouden. In de eerste helft was het wel te afwachtend en statisch. FC Dordrecht speelde goed georganiseerd zodat we meer moesten doen. We hebben uiteindelijk op karakter de drie punten gepakt. Nu op naar FC Oss.’’

De verwachtingen aan Emmer zijde waren redelijk hoog gespannen, misschien was dat het probleem maar in ieder geval was de eerste helft niet te pruimen. FC Emmen slaagde er niet in om de gasten in verlegenheid te brengen. FC Dordrecht gaf weinig ruimte en creëerde ook een paar echte scoringskansen. De eerste mogelijkheid voor de gasten was ook meteen bijna raak. Alessio Da Cruz raakte de lat. Kort daarna kon een schot van Michael Chacon ternauwernood worden gekeerd. In de 21e minuut werd het niet draaiende FC Emmen dan wel op een achterstand gezet. Uit een vrije trap vanaf de rechterkant kopte de Franse spits Joel Thomas op de rand van het vijfmeter gebied in. Het maakte niet veel los bij de thuisclub. Tot aan de rust bleef het modderen met voor FC Emmen hooguit wat kansjes op een kans.

Fc Emmen - Fc Dordrecht Foto Boudewijn Benting Emmen km 10

Youri Loen kwam na de rust in de ploeg.

Fc Emmen - Fc Dordrecht Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Cas Peters flikt het weer.

Er moest wat gebeuren om wat meer leven in het spel van de Emmenaren te brengen. Trainer Dick Lukkien zocht het in eerste instantie in een wissel, Youri Loen voor Henk Bos. Loen die tegen AZ uitstekend inviel nam ook het nemen van hoekschoppen over van Henk Bos en stond indirect aan de basis van de gelijkmaker. De tweede hoekschop na rust van FC Emmen werd aangeraakt door de Dordse doelman Tim Coremans maar voor de voeten geslagen van Cas Peters die vervolgens met binnenkant voet de 1-1 binnenschoot. Na een tweede wissel, Oguzhan Türk voor de tegenvallende Issa Kallon, nam Cas Peters ook de 2-1 voor zijn rekening. Hij was aanvoerder en centrale verdediger Erol Alkan te slim af.

Een derde treffer zou iets meer zekerheid in de eindfase kunnen bieden maar die kwam er niet. Wel was het nog oppassen geblazen voor een late gelijkmaker. Lukkien wisselde daarom ook nog Josimar Lima in voor Niels Fleuren om wat meer zekerheid te krijgen. Dat lukte en FC Emmen kon drie punten bijschrijven. In de huidige stand staat FC Emmen ondanks de achtste plaats slechts twee punten van een promotieplek af. Jong PSV staat weliswaar bovenaan maar kan niet promoveren. NAC Breda voert daarom de lijst van promotiekandidaten aan. Aanstaande maandag kan VVV Venlo zich overigens nog bovenaan melden indien het wint van Jong Ajax.

Fc Emmen - Fc Dordrecht Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Dick Lukkien bedankt Cas Peters
Fc Emmen - Fc Dordrecht Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Oguzhan Türk wil de bal niet afstaan (Foto’s: Boudewijn Benting)

FC Emmen-FC Dordrecht 2-1. 21. Thomas 0-1, 62. Peters 1-1, 78. Peters 2-1. Scheidsrechter: Gerrets. Gele kaart: Olijve (FC Emmen), Kramer, Klooster (FC Dordrecht). Toeschouwers: 3644.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Bakker, Siekman, Fleuren (83. Lima), Olijve, Bos (46. Loen), Rozema, Kallon (70. Turk), Krohne, Peters.
FC Dordrecht: Coremans; De Nooijer, Alkan, Thompson (83. Boogers), Klooster (55. Daniels), Kramer, Chacon, Van Haaren, Da Cruz, Thomas, Van Wermeskerken.