Terug naar overzicht Terug

FC Emmen op zondag thuis tegen FC Dordrecht


FC Emmen gaat aanstaande zondag proberen het puntentotaal op te vijzelen middels een positief resultaat tegen het bezoekende FC Dordrecht. Op papier moet dat zeker kunnen, FC Emmen behoort tot de grote groep subtoppers die onderling slechts twee punten verschillen terwijl FC Dordrecht met negen punten minder op de zeventiende plaats staat.


FC Emmen treedt in bijna gelijke samenstellling aan als tegen AZ. De enige wijziging betreft de terugkeer van Cas Peters. Kai Huisman die hem in Alkmaar verving raakte geblesseerd maar de blesssure lijkt niet ernstig.

Om wedstrijden te winnen, moet je scoren zou een wijsheid van Johan Cruijff kunnen zijn. Daar wringt momenteel wel de schoen bij FC Emmen. Tegen Telstar en ook in het bekerduel tegen AZ waren er volop kansen op winst die echter allen om zeep werden geholpen.

De wedstrijd in Alkmaar liet wel zien dat er meer in FC Emmen steekt dan op dit moment uit de stand blijkt. De nummer zes uit de eredivisie werd behoorlijk in verlegenheid gebracht maar een enkele onoplettendheid, het ongedekt laten van Robert Mühren, kostte FC Emmen een bekersensatie. De kunst is natuurlijk om dezelfde energie te kunnen steken in een wedstrijd tegen de nummer zeventien uit de Jupiler League.

FC Emmen moet zichzelf echter geen PSV-syndroom aanpraten wat het niet benutten van kansen betreft. Spelers als Cas Peters, Rogier Krohne en wellicht ook Issa Kallon hebben scorend vermogen en dat kunnen ze zondag tegen FC Dordrecht bewijzen. De ploeg van trainer Gerard de Nooijer presteert wat onvoorspelbaar met veel betrekkelijk onervaren en jonge spelers. Het voormalige Feyenoord talent Ricky van Haaren is met 25 jaar al een ‘oude rot’ die na omzwervingen in Turkije en Roemenië is teruggekeerd. Ex-FC Emmen jeugdspeler Michael Chacon is met 22 jaar ook een vaste waarde die dit seizoen zijn eerste competitiegoals heeft gescoord.

Statistisch bekeken staat FC Emmen er goed voor. Van de 26 thuiswedstrijden tegen FC Dordrecht won het er dertien tegenover de gasten slechts vier. Daarnaast werd negen keer tot een gelijkspel besloten. FC Dordrecht moet zondagmiddag wel aanvoerder Mawouma Amevor missen, hij kreeg tegen Almere City rood en moet twee duels brommen.

FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Bakker, Siekman,  Fleuren, Olijve, Bos, Rozema, Kallon, Krohne, Peters