FC Emmen onder 17 stunt tegen PSV onder 17

FC Emmen JO17-PSV JO17 2-2
In de vijfde minuut van de extra tijd nam PSV de leiding en leek het duel beslist. Het was in de paar seconden die de wedstrijd nog moest duren onmogelijk voor het dapper strijdende FC Emmen om nog op gelijke hoogte te komen. Zeg echter nooit nooit want in de zesde minuut van de extra tijd werd alsnog een klein wonder volbracht met de gelijkmaker van Lars Dijk uit een hoekschop van Bas Aalderink.
Het met vier Oranjeklanten onder 17 uitkomende PSV was de betere ploeg, dat was vanaf de start duidelijk. FC Emmen legde zich daar echter niet bij neer en vocht voor elke meter. Af en toe ook een kans zoals in de 24e minuut toen Ciano Carty de 1-0 op de schoen had maar stuitte op de doelman. De bezoekers kregen het maar niet voor elkaar de verdediging van de thuisclub met aan het hoofd de uitstekende doelman Yme Meier te kraken. In de 58e minuut kwam FC Emmen ook nog op voorsprong via een treffer van Ben Scholte. FC Emmen had nog ruim twintig minuten om te trachten de voorsprong over de streep te trekken. De druk was groot en tien minuten voor het einde viel de gelijkmaker van de Belg Yorbe Vertessen na een misverstand in de Emmer verdediging. Een punt halen uit de wedstrijd tegen PSV was natuurlijk niet slecht maar ook dat voornemen leek de mist in te gaan toen PSV middels Oranje onder 17 international Damian Timan in de extra tijd de stand op 1-2 bracht. FC Emmen toonde zich echter mentaal ijzersterk, trok ten aanval en met succes. Een hoekschop van Bas Aalderink werd door Lars Dijk ingekopt. Dolle vreugde bij de thuisclub terwijl PSV waarschijnlijk nog met de vraag zit hoe dit kon gebeuren.
FC Emmen JO17: Meier; Klaassens, Bloeming, Luchies, Bosman, Scholte, Keen, Aalderink, Jager (33. Welles, 74. Dijk), Carty, Plaggenborg (60. De Vries).

DSCF3737

Ciano Carty(10)  wint het kopduel

DSCF3743

De grote maar gemiste kans voor Ciano Carty.

DSCF3758

Doelman Yme Meier had een drukke middag.

DSCF3766

Lars Dijk (links naast de nummer 7 van PSV) kopt de 2-2 binnen.

DSCF3767

Bas Aalderink (rechts) nam de hoekschop waaruit de 2-2 ontstond.

FC Volendam JO13-FC Emmen JO13(1) 3-0
FC Emmen onder 13 wacht nog steeds op het eerste punt. Het verloor van middenmoter FC Volendam en blijft daardoor op plaats veertien staan. De thuisclub nam na ruim een half uur de leiding door Billy van Duijl. David Petrovic scoorde in de 50e en 56e minuut de 2-0 en 3-0.

FC Emmen JO12
FC Emmen onder 12 benutte het competitievrije weekeinde voor het spelen van zogenaamde twin games tegen Vitesse JO12. Dit zijn wedstrijden van acht tegen acht die partijtjes van twintig minuten afwerken. Het wordt ook doordeweeks in competitieverband beoefend maar FC Emmen doet het alleen in de competitievrije weekeinden. Het voordeel van acht tegen acht is dat de spelers veel balcontacten krijgen op eent veld dat ook nog kleinere afmetingen heeft. Vitesse toonde zich een sterkere tegenstander maar FC Emmen groeide in het toernooi en alle selectiespelers kregen speeltijd. Vitesse won bijna alle partijtjes met zes overwinningen en twee gelijke spelen. Eerder in de week was FC Emmen meer succesvol tegen SC Cambuur waar tegen het drie keer won, drie maal verloor en twee keer gelijk speelde.