FC Emmen onder 17 onderuit in topper

FC Emmen onder 17 heeft het duel tegen medekoploper PEC Zwolle met duidelijke cijfers verloren. Na lang op 1-1 te hebben gestaan gaven de Emmenaren tussen de 73e en 75e minuut drie goals weg en daarmee was de strijd uiteraard gestreden.

FC Emmen JO17-PEC Zwolle JO17 1-4
De gasten uit Zwolle begonnen het sterkst aan dit duel tussen de nummers een en twee uit de eerste divisie (Hoog). De Emmenaren moesten met de rug tegen de muur maar hadden wel de beschikking over de goed spelende doelman Robin Jalving die meerdere prima reddingen verrichtte. De sluitpost moest echter in de achtste minuut wel de openingstreffer toestaan middels een onhoudbaar schot van Thomas van den Belt: 0-1. FC Emmen kreeg na een kwartiertje wat meer aandeel in het duel en dat leidde in de 21e minuut tot de gelijkmaker van Ruben Roosken die vanaf een meter of tien inschoot: 1-1. De 1-1 stand bleef tot de 73e minuut overeind hoewel het spelbeeld een beter PEC Zwolle liet zien terwijl FC Emmen voor de countermogelijkheden ging. Uit het oogpunt van FC Emmen leek er een verdienstelijk gelijkspel uit de bus te rollen maar vanaf die 73e minuut ging alles verkeerd. In drie minuten tijd schoten Nassim El Ablak, Giorney Rojer en Lars Miedema de gasten naar een 1-4.
FC Emmen JO17: Jalving; Verheul, Timmerman, Luchies, Carty, Aalderink, Quispel, Keen, Margaritha, Dallinga, Roosken.

Fortuna Sittard JO14-FC Emmen JO14 0-5
Na een helft spelen zag het er nog niet naar uit dat de Emmenaren met een forse overwinning de lange terugreis zouden moeten aanvaarden. Het stond pas 0-1 en bij FC Emmen liep het allemaal nog niet volgens plan. De 0-1 viel in de twintigste minuut door Jamal Kriekjes. Na de pauze was het een ander verhaal. De Sittardianen, die nog maar een wedstrijd hadden gespeeld, werden op vier tegentreffers getrakteerd. Drie daarvan kwamen op naam van Edgar Meijles. Hij scoorde de tweede, vierde en vijfde goal waardoor het net geen echte hattrick werd. De drie goals moeten dan achter elkaar worden gemaakt en in dit geval was Boy Nijgh spelbreker want hij scoorde  de 0-3.
FC Emmen JO14: Van der Wal; Bulder, Jakobs, De Roo, Mansaray, Hulshof (Fransen), Kriekjes, Roufs (Slomp), Mulder (Meijles), Broers, Nijgh.

Quick ’20 JO13(1)-FC Emmen Jo13(2) 2-0
Hoewel de Emmenaren het in fysiek opzicht moesten afleggen tegen de Oldenzalers, was het gewoon de betere ploeg. Er werden ook diverse goede kansen gecreëerd door o.a. Jan Doldersum, Mats Kartoidjojo, Hank Bosch, Daan Jansen en Janiek Jongsma maar de doelman van de thuisclub bleek een niet te passeren obstakel. De thuisclub zag wel kans mogelijkheden te benutten en voor rust stond het 1-0 uit de eerste de beste mogelijkheid voor Quick ’20. Ook na de pauze bleef FC Emmen goed voetballen maar de doelman van de thuisploeg was niet te vermurwen. Tien minuten voor het einde werd het nog wel 2-0. Troost voor de Emmenaren was wellicht dat het zo ongeveer de beste wedstrijd van het seizoen had gespeeld.
FC Emmen 13(2): Jipping; Dogan, Van Velzen, Jongsma, Scholtens (Huls), Bijkerk (Usta), Jansen (Sehi), Kartoidjojo, Quispel, Doldersum (Joesten), Bosch.