Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kan niet tevreden zijn met gelijkspel


Een puntje meenemen uit Den Bosch is normaal gesproken nog zo slecht niet, maar FC Emmen had het er zich ongetwijfeld meer van voorgesteld. De 1-1 was een redelijke afspiegeling van de krachtsverhouding in een duel dat lange tijd nauwelijks amusementswaarde had. Een bijna voorspelbaar resultaat eigenlijk want een gelijkspel tussen deze twee tegenstanders in Den Bosch was de meest voorkomende uitslag. In totaal zijn nu elf van de 23 wedstrijden in de  Brabantse hoofdstad in een wat vroeger een puntendeling heette geëindigd.


De situatie rond de play offs posities is voor wat FC Emmen betreft nog niet drastisch veranderd wel liep het twee punten achterstand op ten opzichte van de voornaamste concurrenten RKC Waalwijk en FC Eindhoven die beiden overtuigend wonnen. Dat laatste was FC Emmen ongetwijfeld ook van plan geweest maar dat kwam er niet helemaal uit. De start was echter veelbelovend want al na tien minuten stond er een 0-1 stand op het scorebord. Dat was het gevolg van een gigantische misser van FC Den Bosch verdediger Dalian Maatsen die breed uit wilde verdedigen maar een alerte Alexander Bannink onderschepte de zwakke pass en werkte de mogelijkheid keurig af: 0-1 . Maatsen had er van weinig van opgestoken want kort daarna herhaalde hij dat kunstje maar deze keer liep het voor de thuisclub goed af. Aan de andere kant ging ook Tim Siekman een keertje de fout in maar Henk Bos repareerde het missertje. Van reële scoringskansen creëren was bij FC Emmen in de eerste helft nauwelijks sprake. Omdat ook de thuisploeg lang een machteloze indruk maakte viel er weinig te beleven. Tegen het einde van de eerste helft ontsnapte FC Emmen wel een keertje na een solo van Jordy van der Winden die bij doelman Dennis Telgenkamp eindigde. Scheidsrechter Bax deelde ook een beetje in de malaise door Roel Brouwers een gele kaart te onthouden na een forse tackle op Henk Bos.

AT5W1150

Alexander Bannink op weg naar de 0-1.

AT5W1285

Cas Peters speelt gevaarlijk spel.

AT5W1276

FC Emmen claimt een gele kaart nadat Henk Bos (liggend) fors is getackeld.

Bij FC Emmen was er uitvoerig over gedubd hoe in de tweede helft verder te moeten. Zo kon bijvoorbeeld Genero Zeefuik worden ingebracht maar het overleg leverde geen veranderingen op, ook al omdat Zeefuik zich niet honderd procent fit voelde. FC Den Bosch kwam beter uit de startblokken en FC Emmen kwam niet meer aan voetballen toe. Na ruim een kwartier in het tweede deel werd de voorsprong ook nog uit handen gegeven toen een actie van Tim Siekman werd gewaardeerd met een strafschop na lichtjes vasthouden van Mario Bilate. Siekman mocht blijven want hij kreeg slechts geel en kon toezien hoe ex-Emmenaar Niek Vossebelt de partijen op gelijke hoogte bracht: 1-1.  Vossebelt was zo’n beetje de beste man van het veld, hij ging overal voorop in de strijd, zo kreeg hij een goede kans maar schoot recht op Telgenkamp af. Even later haalde hij een inzet in zijn eigen strafschopgebied van de doellijn en blokkeerde kort daarop een venijnig schot.

AT5W1312

Drie op een rij met Alexander Bannink in het midden.

AT5W1411

Genero Zeefuik in een omhelzing met Dalian Maatsen (2).

AT5W1351

Niek Vossebelt (8) wijst al naar de witte stip. Rechts de strafschop veroorzaker Tim Siekman (Foto’s: Gerrit Rijkens).

In de slotfase werd het dan toch nog leuk. Bij FC Emmen werden Zeefuik en Türk in het veld gebracht terwijl  direct na de 1-1 Issa Kallon, hij is na zijn vijfde gele kaart komende vrijdag geschorst,  al het veld had moeten ruimen voor Nick Bakker. Zo rond de 85 e minuut kwam het doel van FC Den Bosch behoorlijk onder vuur te staan maar onder leiding van uitblinker Vossebelt bleven de Bosschenaren overeind. Ook drie minuten extra tijd waren niet voldoende om tot een winnaar te komen, maar die verdiende het duel niet echt.

FC Den Bosch-FC Emmen 1-1. 10. Bannink 0-1, 63. Vossebelt (strafschop) 1-1. Scheidsrechter: Bax. Gele kaart: Brouwers, Carlone, Van der Winden (FC Den Bosch), Kallon, Siekman (FC Emmen). Toeschouwers: 2268.
FC Den Bosch: Heemskerk; Koomen, Fernandes, Maatsen, Van der Winden, Van der Sande, Vossebelt, Brouwers, Azizov, Bilate, Robinson (46. Carlone).
FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Loen, Kallon (67. Bakker), Olijve (79. Türk), Bannink (79. Zeefuik), Bos, Peters, Klok.

Statistieken FC Den Bosch-FC Emmen:
Balbezit: 50-50%
Doelpogingen: 9-10
Schoten op doel: 6-4
Schoten naast doel: 3-6
Vrije trappen: 9-18
Hoekschoppen: 3-3
Reddingen doelman: 3-5
Gele kaarten: 3-2.