Beslissingswedstrijd voor FC Emmen onder 17

Door een mooie 4-0 zege bij Willem II O17 heeft FC Emmen onder 17 nog steeds zicht op een plek in de Eredivisie. Concurrent FC Volendam O17 verloor en heeft daardoor hetzelfde aantal punten als de ploeg van trainer/coach Rick Slor. Een beslissingswedstrijd tegen FC Volendam O17 zal uit moeten wijzen welke ploeg in de Eredivisie najaar mag gaan spelen. Deze wedstrijd is op zaterdag 10 juni om 13.00 uur bij Blauw Wit ’34.

In Tilburg gingen de Emmenaren met een enigszins aangepaste opstelling de strijd aan. Ondanks de warmte in de bus en op het veld, was FC Emmen bereid enorm veel energie in de wedstrijd te leggen en een optisch veld overwicht was het gevolg. Voor de rust waren er echter geen grote kansen en die werd dus ook bereikt met de brilstand. Na de rust een herboren Drentse ploeg, die steeds meer balbezit had en nu wel tot kansen kwam. In de 52e minuut was het Jearl Margaritha die de ban brak en tot scoren kwam: 0-1. Willem II begon druk uit te oefenen maar kwam niet tot doelpogingen. In de 65e minuut was het wederom Jearl Margaritha die scoorde door een geblokkeerd schot van Freddy Quispel nog net even het laatste zetje te geven: 0-2. Via de derde van Jearl Margaritha in de 73e minuut (een loepzuivere hattrick derhalve) en de nummer vier kwam van de schoen van Thijs Dallinga in de 77e minuut. Hier bleef het echter bij en was het wachten op het antwoord van concurrent FC Volendam dat aan de verliezende hand was en met 5-3 verloor.

FC Emmen: Brian Haak; Lesley Osazee, Aron Timmerman, Matthijs Verheul, Ben Scholte (60. Ruben Roosken); Emiel de Vries (47. Jelmer Keen), Bas Aalderink, Kjetil Brand (47. Freddy Quispel), Jearl Margaritha, Thijs Dallinga, Shane Dokter (47. Luciano Carty).