Terug naar overzicht Terug

Glenn Bijl komt, Lima en Bakker blijven, Maier vertrekt


FC Emmen heeft Glenn Bijl gecontracteerd. De 21 jarige in Stadskanaal geboren verdediger komt deze zomer transfervrij over van FC Groningen, waar hij de laatste reguliere speelronde van seizoen 2016/2017 debuteerde in het basiselftal. Daarnaast bereikte de club een akkoord met Nick Bakker. Hij zal zijn verblijf met twee jaar verlengen en ligt tot medio 2019 vast. Josimar Lima zal seizoen 2017/2018 ook nog in het rood-wit te bewonderen zijn. In het slotstuk van de competitie trad een opgenomen clausule van zijn contract in werking, zodat hij minimaal één jaar blijft.


Viktor Maier, die het enkel met invalbeurten moest doen, verzocht de clubleiding zijn doorlopende overeenkomst te verscheuren zodat hij aan de slag kon met zijn maatschappelijke carrière. Zijn verzoek werd gehonoreerd zodat de thuiswedstrijd tegen RKC meteen de laatste in Drentse dienst is geweest.

Manager voetbalzaken Jan Korte geeft een toelichting: “Glenn Bijl is een jonge ambitieuze speler die aan zou kunnen haken op eredivisie niveau, maar dan eerst meer wedstrijden op niveau moet spelen. Wij volgen hem al langer en verwachten dat hij zich bij ons door kan ontwikkelen. Bovendien kan hij zowel op het middenveld als in de verdediging prima uit de voeten. Daarom zijn we blij dat hij heeft getekend voor een jaar, plus een optie voor nog een jaar. Verder zijn we zeer tevreden met het verlengen van zowel Bakker als Lima, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de defensie, die dit afgelopen seizoen moeilijk te passeren bleek.”

Jan Korte over de komende maanden: “De teller van de selectie voor seizoen 2017/2018 staat op dit moment op 9: Dennis Telgenkamp, Nick Bakker, Kjell Scherpen, Josimar Lima, Stef Gronsveld, Gersom Klok, Cas Peters, Henk Bos en Glenn Bijl. Wij gaan de komende periode in gesprek met spelers die bij ons over een aflopend contract beschikken, maar kijken nadrukkelijk naar spelers die vrijkomen en voor ons een versterking kunnen zijn. Nu de competitie voor vrijwel alle clubs ten einde is, komt de transfermarkt in beweging en daar moeten we de komende periode scherp zijn.”