FC Emmen onder 17 laat volle winst glippen

FC Den Bosch JO19-FC Emmen JO19 2-2
De wedstrijd werd op natuurgras gespeeld en dat was van zeer matige kwaliteit. Het spel van de Emmenaren had op het hobbelige terrein er onder te lijden. De thuisploeg was er aan gewend en begon beter. FC Emmen kreeg echter in het verloop van de wedstrijd meer grip op het gebeuren. Maar twee minuten voor de rust kwam FC Den Bosch op voorsprong toen doelman Jalving door een van richting veranderd schot werd geklopt: 1-0. In de tweede helft was sprake van veel strijd maar het duel leek beslist toen FC Den Bosch in de 63e minuut op 2-0 kwam. Een minuut later deed FC Emmen echter iets terug, uit een hoekschop van Lorenzo Hindriks kopte Thijs Dallinga de stand naar 2-1. Tien minuten voor het einde knalde Aron Timmerman een vrije trap op de lat en vijf minuten voor het einde werd het harde werken van de gasten beloond met de gelijkmaker. Freddy Quispel was de maker uit een vrije trap. In de slotfase had FC Emmen wellicht ook nog kunnen winnen maar het was toch blij met het ene punt na een 2-0 achterstand.
FC Emmen JO19: Jalving; Osazee, Deiman, Timmerman, Engbers, Carty, Hindriks (83. Verheul), Scheper (56. Quispel), Aalderink, Dallinga, Margaritha (58. Roosken).

FC Emmen JO17-Willem II JO17 4-4
Het was een boeiende wedstrijd in het kader van de voorjaarscompetitie met bovendien acht doelpunten gelijkelijk over de partijen verdeeld. Waarmee FC Emmen zich te kort deed want het gaf in de slotfase een zeker lijkende overwinning weg. In de eerste helft moest FC Emmen tot twee maal toe een achterstand wegwerken. De Tilburgers kwamen in de achtste minuut op 0-1 kort nadat Bjorn Plaggenborg dichtbij de openingstreffer was maar zijn kopbal werd overgetikt.  In de 26e minuut bracht Ben Scholte de partij weer in evenwicht. Vier minuten voor de rust namen de gasten wederom een voorsprong door toedoen van Jan Bos. Het leek de ruststand te gaan worden maar op de valreep schoot Sven Jager met een mooi diagonaal schot de 2-2 binnen. Na een stevige preek van trainer Rick Slor in de rust nam FC Emmen na de hervatting de  partij resoluut in handen. De hardwerkende Emmenaren straften in de 45e minuut een keepersfout af via Ben Scholte. In de 55e minuut schoot verdediger Mart Bloeming van grote afstand zelfs de 4-2 binnen. Het leek kat in het bekende bakkie en FC Emmen miste nog enkele goede kansen maar in de 75e en 77e  minuut ging het mis. Eerst kwamen de Tilburgers door Sander Emmen uit een strafschop op 4-3 en twee minuten later werd het uit een vrije trap van Timo Regouin met medewerking van de Emmer sluitpost zelfs 4-4. De slotfase was spannend maar in de stand kwam geen verandering meer.
FC Emmen JO17: Van Rotterdam; De Vries (78. Draisma), Bloeming, Luchies, Bosman, Klaassens, Dijk, Plaggenborg (Slor), Keen, Jager (70. Welles), Scholte.

Ben Scholte-Jordy Luchies bij paal

Ben Scholte (tweede van rechts) haalt uit. Jordy Luchies (4) kijkt toe.

Bjorn Plaggenborg

De kopbal van Bjorn Plaggenborg eindigde in een hoekschop.

van rotterdam laat 1-2 door

Doelman Thom van Rotterdam incasseert de 1-2.

DWS JO15-FC Emmen JO15 2-0
FC Emmen had het zeker in de beginfase zwaar met het fysiek sterke DWS Amsterdam. De Emmenaren kwamen maar moeilijk onder de druk weg hoewel het toch ook nauwelijks kansen weggaf. Kort voor rust kwam de thuisploeg door Jearden Vijent op 1-0. De Emmenaren kregen in het laatste kwartier voor de pauze ook enkele mogelijkheden maar konden die niet benutten. Na de rust brak een betere fase voor de gasten uit Drenthe aan. Er werd een kwartet aan doelrijpe mogelijkheden gecreëerd maar de afwerkers lieten het afweten. In de 47e minuut scoorde DWS uit de eerste de beste kans wel middels Jearden Vijent met zijn tweede treffer van de dag. FC Emmen gaf zeker niet op maar kon niet tot scoren komen.
FC Emmen JO15: Sibon; Drayer, Funke, Meijles, Mansarray, Broers (Hulshof), IJpelaar, Roufs, Fransen (De Roo), Fik, Kriekjes (Slomp).

FC Emmen JO14-Fortuna Sittard JO14 1-1
In het stadion waren de gasten uit Limburg in de eerste tien minuten de bovenliggende partij. FC Emmen kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en de eerste helft was verder gelijkwaardig met weinig kansen. De 0-0 ruststand gaf dan ook de verhoudingen prima weer. Na de rust ontstonden er wel kansen over en weer, waarbij Fortuna Sittard na 45 minuten steeds meer naar voren ging voetballen. FC Emmen incasseerde in deze fase een paar gele kaarten. Uit een vrije trap kwam Fortuna Sittard in de 54e minuut op 0-1, nadat de bal zomaar bij de vrijstaande Jordy Scheffer in de vijf meter kwam ene de bal gemakkelijk kon binnentikken. FC Emmen was niet aangeslagen maar schakelde nog een tandje bij. In de laatste tien minuten ontstonden er verschillende kansen, waarbij zelfs de paal werd geraakt. In de laatste minuut van de officiële tijd schoot Kas Lamberink met een boogje over de keeper de verdiende gelijkmaker binnen na een assist van Damien Zwikker. Hierna ontstond nog een kans op 2-1, maar de 1-1 was uiteindelijk een terechte eindstand.
FC Emmen: Roewen: Meijer, Egberts, Boer, Falke, Zwikker, Ridderbusch (Tempelman), Brouwer (Kuik), Van der Haar, Lamberink, Zegiri (Lemmen).

Spartaan ’20 JO13-FC Emmen JO13(1) 0-0 (beker)