Terug naar overzicht Terug

Combinatie FC Emmen acteert verdienstelijk tegen FC Twente


Een elftal van FC Emmen bestaande uit spelers die momenteel geen basisplaats hebben en aangevuld met onder 19 junioren, bood eredivisionist FC Twente keurig partij. Weliswaar werd met 0-2 verloren maar de Tukkers verschenen met alle beschikbare krachten. Het diende als voorbereiding op de hervatting van de competitie op het kunstgras van Roda JC, reden waarom coach Gertjan Verbeek zijn ploeg graag op kunstgras aan het werk wilde zien. Dat viel echter niet mee, FC Emmen was in fasen bepaald niet de mindere en FC Twente kwam slechts moeizaam tot kansen.

FC Emmen begon met de jeugdspelers Kjell Scherpen, Rob Deiman en Ruben Roosken, de twee laatstgenoemden hadden zaterdag nog in de onder 19 competitie gespeeld,  in de basis en dat liep in de eerste helft prima. Achterin speelde Josimar Lima samen met Nande Wielink een uitstekende partij, op het middenveld domineerde Michael Chacon en voorin was Omran Haydary nadrukkelijk aanwezig.  FC Twente, met Mounir El Hamdaoui als proefspeler in de spits, was niet in staat FC Emmen een hoog tempo op te leggen. De score na een helft spelen bleef beperkt tot 0-1 door een treffer van Fredrik Jensen die oog-in-oog met Kjell Scherpen kwam te staan. Tien minuten hiervoor kreeg hij een soortgelijke mogelijkheid maar toen kwam de Emmer sluitpost als winnaar uit de bus. FC Emmen had kort voor de pauze zelfs een sterke fase met een schot van Haydary net naast en even later werd een goede voorzet van de net 20-jaar geworden Haydary gemist.

Na de pauze drong FC Twente wat meer aan maar het duurde tot tien minuten voor het einde dat de 0-2 op het scorebord kwam. Peet Bijen schoot van dichtbij keihard in. FC Twente wisselde niet massaal in de tweede helft wat natuurlijk weinig zinvol was omdat de basisspelers aan het kunstgras moesten wennen. Bij FC Emmen kwamen na de rust nog de jeugdspelers Aron Timmerman en Thijs Dallinga binnen de lijnen. Hoewel de Emmenaren af en toe druk konden zetten, was het meestal tot aan de zestienmeterlijn maar grote kansen kon de ploeg niet creëren.
FC Emmen: Scherpen; Gronsveld (72. Dallinga), Lima, Wielink, Roosken, Huizing, Deiman (46. Timmerman), Bijlsma, Chacon, Haydary, Mamedov.
FC Twente: Drommel (46. Brondeel), Ter Avest, Bijen, Thesker, Lam (71. R. Jensen), Cuevas, Van der Heyden (62. Vuckic), Liendl, Jensen, Assaidi, El Hamdaoui (46. Boere).

AT5W7405

Kjell Scherpen pakt deze bal.

AT5W7415

Emil Bijlsma in balbezit

AT5W7425

Gertjan Verbeek ziet het anders.

AT5W7463

Rob Deiman zoekt een aanspeelpunt.

AT5W7447

Fredrik Jensen (geheel links) scoort de 0-1.

AT5W7515

Omran Haydary ziet zijn schot geblokt door doelman Drommel.

AT5W7517

Willem Huizing gaat het duel aan met Michael Chacon.

AT5W7567

Ruben Roosken duelleert met Hidde ter Avest (2).

AT5W7600

Aron Timmerman speelde de tweede helft (Foto’s: Gerrit Rijkens).