FC Emmen onder 17 in slotfase door de knieën

Alexandria ’66 JO19-FC Emmen JO19 0-2
FC Emmen onder 19 beleefde een merkwaardige dag. Onderweg naar Rotterdam werd de stank veroorzaakt door een ongeval met een tankwagen in de buurt van Rotterdam, die zelfs tot in Drenthe de kwalijke reuk verspreidde, steeds ondraaglijker. Eenmaal op het sportpark Oosterflank in Rotterdam beland maakte de storm het voetbal ook niet bepaald tot een aangenaam tijdverdrijf. De uiteindelijke 2-0 zege voor de Emmenaren maakte echter weer veel goed. Alexandria ’66 had in de najaarscompetitie op eigen veld een pijnlijke 9-0 nederlaag tegen ditzelfde FC Emmen geleden en had weinig zin in een herhaling. Het stoorde met veel energie en hield dat de hele wedstrijd vol waardoor het een lastige middag werd voor de bezoekers. Kansen kreeg de thuisclub echter nauwelijks in tegenstelling tot FC Emmen dat in de tweede helft de drie punten veilig stelde. In de 47e minuut maakte Freddy Quispel, die later geblesseerd zou uitvallen, de 0-1. Een kwartier later verhoogde Jearl Margaritha tot 0-2, een doelpunt dat volgens FC Emmen eigenlijk afgekeurd had moeten worden omdat er duidelijk buitenspel aan vooraf was gegaan. De scheidsrechter kende de treffer echter toe. Bij FC Emmen stond Robin Jalving weer onder de lat na bijna twee maanden afwezig te zijn geweest.
FC Emmen JO19: Jalving; Roosken, Spijkerman, Verheul, Boonstoppel, Scholte, Strijker, Carty, Quispel (70. Ozasee), Margaritha.

FC Emmen O17-Alphense Boys O17 1-4
De onder 17 formatie van FC Emmen heeft het in eigen huis niet kunnen bolwerken tegen Alphense Boys. Na een dubbelblanke ruststand eindigde het duel in een 1-4 zege voor de bezoekers. In de eerste helft waren de partijen redelijk tegen elkaar opgewassen. De verdedigingen aan beide kanten hielden de boel achterin behoorlijk gesloten zodat het aantal doelkansen miniem bleef. Ruim halverwege moest FC Emmen doelman Yme Meier even optreden na een afspeelfoutje in de defensie maar deed dat bekwaam. Na rust brandde het duel helemaal los. De thuisclub was het eerst aan zet met de openingsgoal van aanvoerder Lars Dijk. De doelman van de gasten verkeek zich in de 47e minuut volledig op de stuitbal: 1-0. Alphense Boys was echter niet geschokt en kwam in de 59e minuut op gelijke hoogte via Mo Rahal na een goed lopende aanval. FC Emmen probeerde het duel weer naar zich toe te trekken maar alleen Jairick Poulina was met een mislukte kopbal dichtbij een doelkans. In het laatste kwartier zakte FC Emnmen echter door het ijs. Het goed gemotiveerde Alphense Boys kreeg in de 69e minuut een strafschop toegekend die door Lars Verzaal werd verzilverd: 1-2. De inzet was er wel bij de Emmenaren om het tij nog te keren maar de doelpunten vielen aan de andere kant met goals in de 75e en tweede minuut van de extra tijd eindigde het duel in een voor FC Emmen teleurstellende 1-4 nederlaag.
FC Emmen JO17: Meier; Mansaray (73. Draisma), Klaassens, Funke, Fik (66. Ten Cate), Slor (51. Tinholt), Dijk, De Roo, Poulina, Kriekjes (51. Roufs), Plaggenborg.

kriekjes

Jamal Kriekjes in duel met een verdediger van Alphense Boys.
plaggenborg

Bjorn Plaggenborg (tweede van rechts) haalt uit.

poulina

Jairick Poulina in balbezit.

Zeerobben JO12(1)-FC Emmen JO11(1) 1-1
In geheel Nederland stormde het zaterdag maar in het Friese Harlingen waaide het nog een beetje extra. Het deerde FC Emmen aanvankelijk niet want het startte met de wind in de rug. Maar ondanks de Emmer druk kwam de thuisclub toch aan de leiding toen Zeerobben een counter goed afwerkte. FC Emmen bleef echter druk uitoefenen zodat de gelijkmaker wel moest vallen. Die kwam er in de 21e minuut toen Jona Giesselink in de rebound de gelijkmaker op zijn naam schreef. Een minuut later verhoogde Guus Lutjeboer na een Chaconachtige steekpass van Damiën van der Scheer tot 1-2 wat tevens de ruststand was. Na rust speelden de Emmenaren tegen de wind in maar scoorden desondanks de 1-3 in de vierde minuut door Björn Zoetekouw. Drie minuten later profiteerde Zeerobben van het windvoordeel na een lange uittrap van de Friese doelman: 2-3. In de daaropvolgende minuut werd het ook nog gelijk en bij die stand bleef het 3-3.

Blauw Wit ’34 FC Emmen JO15 0-5
Alphense Boys JO13-FC Emmen JO13(1) 0-5
SVBO JO15-FC Emmen JO15(2) 0-3