FC Emmen onder 17 geeft volle winst in slotminuut uit handen

PEC Zwolle JO19-FC Emmen JO19 3-0
De onder 19 formatie van FC Emmen had zich voorgenomen om aan het bezoek aan PEC Zwolle drie punten over te houden. Het draaide echter uit op een bittere teleurstelling want de thuisploeg trok met 3-0 aan het langste einde. Vooral de manier waarop FC Emmen in de eerste tien minuten acteerde deed pijn want de Zwollenaren namen in deze fase met treffers in de vierde en tiende minuut een 2-0 voorsprong. Dat leek op een snelle beslissing maar er bleef natuurlijk nog tijd genoeg. Na die tien minuten kwam FC Emmen ook beter voor de dag en schiep ook een drietal goede kansen zonder daaruit echter profijt uit te trekken. Ook direct na de doelwisseling in het stadion van PEC Zwolle waren er mogelijkheden voor de Emmenaren. Vanaf de zijkanten kwamen er prima voorzetten maar het ontbrak aan de afwerking. In plaats van de 2-1 deelde PEC in de 50e minuut een nieuwe dreun uit met de 3-0. Daarna gingen de kopjes hangen bij de Emmenaren die nog alle zeilen moeten bijzetten om in de rest van de competitie degradatie naar de tweede divisie te ontlopen.
FC Emmen JO19: Haak; Verheul, Boonstoppel, Waterman, Roosken (66. Wolters), Aalderink, Strijker, Carty (56. Osazee), Margaritha (66. Roufs), Rojer, Quispel.

FC Emmen JO17-Hollandia JO17 2-2
Het scorebord in de Oude Meerdijk stond al op de 80e en dus laatste minuut. De Emmenaren hadden zich met een zwaar bevochten 2-1 overwinning verzoend maar rekenden buiten de gasten uit Hoorn. In de derde minuut van de extra tijd gaf de thuisclub die voorsprong echter toch nog uit handen waardoor er slechts een puntje resteerde. De partijen waren in de eerste helft redelijk tegen elkaar opgewassen met een goede start voor Hollandia en een overwicht van FC Emmen in de slotfase. De kansen waren spaarzaam, bij FC Emmen schoot Jeroen Welles een keertje uit goede positie over en aan de andere kant schoot Hollandia de eerste grote kans wel binnen. Vier minuten voor de pauze profiteerde Stevo Knott van slordigheden in de Emmer defensie: 0-1. Na de thee ging FC Emmen op jacht naar de gelijkmaker. Het duurde bijna een half uur voordat de thuisclub op gelijk hoogte kwam. Jeroen Welles mikte een vrije trap rechtstreeks achter de Hollandia goalie. Acht minuten later kwam FC Emmen vervolgens op voorsprong toen invaller Jairick Poulina een mooie aanval met een intikker afrondde: 2-1. Die stand vasthouden was dus de boodschap maar in de extra tijd ging het alsnog mis. Weer slecht verdedigen van de Emmenaren waarvan Stan Prins profiteerde met de 2-2 die goed beschouwd misschien ook wel verdiend was.
FC Emmen JO17: Meier; Mansaray, Klaassens (57. De Roo), Funke, Ten Cate (63. Draisma), Fik, Kriekjes (63. Tinholt), Dijk, Slor (57. Poulina), Welles, Plaggenborg,

kriekjes (2)

Jamal Kriekjes lijkt de bal iets te ver vooruit te spelen.

welles2

Jeroen Welles (rechts) heeft een voorzet gelanceerd.

FC Emmen JO15(2)- Blauw Wit ’34 JO15 3-3 (BW’34 wns)

VVV Venlo JO13(1)-FC Emmen JO13(1) 1-1

De Weide JO12(1)-FC Emmen JO11(1) 3-3 Emmen wns.
Ondanks een goede start van de Emmenaren, met een goede kans voor Amadou Doumbouya, nam De Weide een 1-0 voorsprong. FC Emmen zat nog niet lekker in het vel en De Weide nam in de 18e minuut zelfs een 2-0 voorsprong. Daarna richtten de Emmenaren zich een beetje op en verkleinden door een treffer van Amadou Doumbouya tot 2-1 na goed doorzetten van Lenn Savenije. Na rust was de thuisploeg aanvankelijk iets sterker maar na een time out kwam FC Emmen beter in het spel. Björn Zoetekouw scoorde vervolgens in de 17e minuut de 2-2. Toen de ploeg uit Hoogeveen in de 25e minuut met 3-2 de leiding nam leek het duel gespeeld maar wederom kwam FC Emmen terug en scoorde kort voor tijd de gelijkmaker. Een afstandsschot van Damiën van der Scheer ging via het lichaam van een De Weide speler met een lob over de doelman: 3-3. Er moest worden verlengd en dat was een spannende affaire. De eerste serie van vijf strafschoppen werd door beide partijen vlekkeloos genomen. De zesde poging van De Weide werd echter door FC Emmen doelman Joris van de Berg gestopt. Björn Zoetekouw scoorde de zesde strafschop voor de Emmenaren echter wel waardoor het duel in het voordeel van FC Emmen JO1 was beslist.