FC Emmen onder 15 met zevenklapper terug uit Zwolle

Alexandria’66 JO19 – FC Emmen JO19 0-9
Het was in Rotterdam de wedstrijd van Freddy Quispel. De spits van FC Emmen onder 19 scoorde maar liefst zes keer. Zijn treffers vielen alsvolgt: 12. 0-1, 22. 0-2, 36. 0-3, 52. 0-4, 73. 0-7, 77. 0-8. Ben Scholte zorgde voor de 0-5 in de 66e minuut. Jearl Margaritha nam de overige twee goals voor zijn rekening met de 0-6 in de 72e minuut en de 0-9 in de 89e minuut.
Na de glaszuivere hattrick van Freddy Quispel waardoor FC Emmen de rust in ging met een o-3 voorsprong, nam de ploeg van trainer Bas Sibum na de doelwisseling bepaald niet het gas terug. De ploeg ging in hoog tempo door met de jacht op de goals want het doelsaldo kan nog belangrijk zijn voor de jacht op promotie. De thuisclub weigerde zich in te graven wat ook een factor was in de ruime zege van de Drentse formatie.
FC Emmen JO19: Jalving: Verheul (46. Luchies), Margaritha, Aalderink, Quispel, Zwaagstra (63. Wolters), Boonstoppel, Scholte, Roosken, Strijker, Spijkerman (63. Ozasee).

Fc Emmen Jeugd seizoen 2018-2019 Emmen Km 10 Foto Boudewijn Benting
Freddy Quispel scoorde zes keer!

FC Emmen JO17 – Alphense Boys JO17 2-1
FC Emmen had de punten bitter nodig. Uit de laatste vier duels werden slechts twee punten gepakt waardoor de ploeg van trainer Rick Slor in de onderste regionen was beland. Aan de slechte reeks kwam een einde door een nipte 2-1 zege op het eveneens laaggeplaatste Alphense Boys. Op het hoofdveld van vv Emmen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Maurice Tinholt, na een goede counter. Maar als snel stond de stand weer gelijk. Na een slechte tweede helft won FC Emmen onder 17 alsnog dankzij een doelpunt van Elijah Mansaray. Alphense Boys eindigde de wedstrijd met negen man, na twee rode kaarten.
FC Emmen JO17: Yme Meijer, Djairo Fik, Dave Funke, Vincent de Roo, Edgar Meijles, Lars Dijk (46. Joey Roufs/46), Toine Slor (67. Leon Draisma), Elijah Mansaray, Bjørn Plaggenborg, Maurice Tinholt (41. Jamai Kriekjes), Jeroen Welles (41. Jairick Poulina)

Be Quick ’28 JO15(1) – FC Emmen JO15 0-7
FC Emmen kwam in Zwolle goed uit de startblokken want in de 3e minuut maakte Jerginio Laken de 0-1. Via een mooie pass van Tyrell Strik had hij de bal voor het intikken. Een minuut later maakte Florian Zegiri de 0-2. In de 27e minuut mocht Jerginio Laken zijn tweede doelpunt laten noteren, na een mooie individuele actie verdween de bal in het net. Voor rust werd het nog 0-4. Jordy Egberts knalde de bal van grote afstand op doel en na een blunder van de keeper dwarrelde de bal in het doel. Na de rust was het wederom FC Emmen dat veel sterker was. In de 44e minuut was het Florian Zegiri die met een prachtige individuele actie ook zijn tweede doelpunt maakte: 0-5. In de 51e minuut werd het 0-6. Via een prachtig afstandsschot van Stefan Kuik verdween de bal in de kruising. Het laatste doelpunt kwam op naam van Jerginio Laken, waarmee hij zijn hattrick compleet maakt.  FC Emmen domineerde de hele wedstrijd en gaf geen kansen weg.
FC Emmen: Wouter Sibon; Lars Meijer, Jordy Egberts, Damien Zwikker, David Brouwer, Nigel Teterisa, Sebas van der Haar, Stefan Kuik, Jerginio Laken, Tyrell Strik, Florian Zegiri.

FC Emmen JO15(2) – FC Assen JO15 3-1
FC Emmen onder 14 had met de ontmoeting tegen FC Assen onder 15 een topduel op het programma staan. Voor rust hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht maar de rust ging toch in met een 0-1 voorsprong voor de Assenaren. Na rust kwam FC Emmen op gelijke hoogte door een doelpunt van Hank Bosch: 1-1. Aanvoerder Dave Smid schoot FC Emmen met een knal van buiten de zestien naar een 2-1 voorsprong. Er kwamen meer mogelijkheden voor de thuisploeg maar alleen Mats Kartoidjojo scoorde nog en bracht de eindstand daarmee op 3-1.
FC Volendam JO13 – FC Emmen JO13(1) 5-5
Een doelpuntrijke ontmoeting in Volendam waarin de Emmenaren tot tweemaal toe een voorsprong uit handen gaven. Na een snelle openingstreffer van Tobias Swart in de tweede minuut kwam de thuisclub in de volgende minuut op gelijke hoogte. Via goals van Wout Hindriks en Joep ten Napel liep FC Emmen vervolgens naar een 1-3 voorsprong. Kort voor rust kwam FC Volendam echter weer op gelijke hoogte waardoor de rust in ging met een 3-3 stand. Na de hervatting nam FC Emmen wederom de leiding in handen door een treffer van Taron Ruygrok. Daarna was FC Volendam weer aan de beurt en met goals in de 45e en 50e minuut stond het plotseling 5-4. Joep ten Napel zorgde echter voor het sluitstuk met de 5-5 in de 51e minuut.
HZVV JO12(1) – FC Emmen JO11(1) 1-5
De wedstrijd begon rommelig, FC Emmen speelde te gehaast waardoor het zich zelf heel erg moeilijk maakte. Af en toe kwamen de Emmenaren voor de goal van de tegenstander, maar gevaarlijk werd het nog niet. Na veertien minuten veranderde dat toen  Lenn Savenije de 0-1 scoorde nadat hij net tien seconden in het veld stond. Een gouden wissel van trainer Willem van Loenen. In de 17e minuut kreeg Björn Zoetekouw een prachtige assist van Amadou Doumbouya, maar schoot net over de rechter kruising. Het bleef echter rommelig en HZZVV kwam in de 24e minuut langszij: 1-1. Na rust een bijna gelijk beeld als in de eerste helft alleen werd er bij vlagen beter gevoetbald. FC Emmen kreeg hulp van een verdediger van HZVV die in de 13e minuut zijn eigen keeper passeerde: 1-2. Hierna ging FC Emmen beter voetballen en werden de ruimtes goed benut. In de 16e minuut scoorde Damiën van der Scheer de 1-3.  Na een aantal vloeiende aanvallen scoorde Amadou Doumbouya in de 21ste minuut de 1-4. HZVV kwam niet meer aan voetballen toe en uiteindelijk zette Björn Zoetekouw in de 23e minuut, na een assist wederom van Amadou Doumbouya, de 1-5 eindstand op het scorebord. FC Emmen staat nu helemaal los op de eerste plaats met 18 punten uit 6 wedstrijden.
FC Emmen JO13(2) – Be Quick 1887 JO13 2-0