Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – NAC Breda


Zaterdag staat er een ‘Avondje Emmen’ op het programma. Om 18:30 uur komt NAC Breda op bezoek in stadion De Oude Meerdijk. NAC staat met acht punten uit elf wedstrijden op de zeventiende plaats, met twee punten minder dan FC Emmen, dat zestiende staat in de eredivisie.

fc emmen vvv venlo oplopen

Tegenstander NAC Breda pakte tot nu toe slechts één punt in een uitwedstrijd, door met 1-1 gelijk te spelen tegen ADO Den Haag. FC Emmen pakt juist in thuiswedstrijden minder punten dan in uitwedstrijden, maar Dick Lukkien ziet dat niet als een groot probleem: “Morgen is weer een nieuwe kans. We willen graag winnen en dat hebben we thuis nog niet gedaan. Dan gaat men het over drempels hebben. Maar wij kijken gewoon naar de punten, niet naar uit en thuis. Hier zijn de ruimtes nou eenmaal wat kleiner dan in uitwedstrijden. Er zijn niet veel ploegen die ook uit het spel maken, behoudens de topclubs.”

Over het spel in thuiswedstrijden heeft Lukkien ook niets te klagen: “We hebben het tot nu toe iedere thuiswedstrijd goed gedaan. Ook de wedstrijd tegen AZ was wel vermakelijk, ondanks de 1-4 nederlaag. De wedstrijd tegen PEC Zwolle was de minste. Tegen Fortuna Sittard hebben we gewoon echt heel goed gespeeld. Maar wat we niet goed doen is dat we twee doelpunten weggeven, aan het eind.”

Maandag vertelde Lukkien aan FC Emmen TV al duidelijk wat zaterdag de intentie zal zijn: “Gas op die lolly en drie punten binnenhalen.” Het is duidelijk dat de Emmenaren vol voor de winst zullen spelen, het belooft opnieuw een aantrekkelijke wedstrijd te worden.

Dat moet nog gebeuren zonder spits Nicklas Pedersen. “Het ging de goede kant op, maar hij blijft nu even hangen in zijn blessure,” aldus Lukkien. “Hij gaat daarom even wat minder trainen om sneller te herstellen.” De Deen is de enige speler die nog op de Drentse blessurelijst staat. Lukkien: “Complimenten naar onze medische staf!”

Na 32 jaar een eredivisieduel tegen NAC Breda

Het duel tussen FC Emmen en NAC Breda staat niet voor het eerst op het programma. Al in het eerste seizoen van de Emmenaren in het betaalde voetbal stond deze wedstrijd op het speelschema. De clubs, toen nog gewoon Emmen en NAC geheten, hebben elkaar op 26 april 1986 voor het eerst in Emmen ontmoet. Bijna op het einde van het seizoen 1985/86 werd het 1-1 op de Meerdijk. Beide doelpunten werden destijds door Brabanders gescoord. John Smit scoorde in de 70e minuut de 0-1 en vijf minuten voor het einde scoorde Adrie van Kraay in eigen doel met een van richting veranderd schot van Grads Fuhler.

De meest recente onderlinge ontmoeting was op 21 april 2017 toen het eveneens gelijk eindigde (0-0). In totaal speelden deze clubs elf duels in Emmen en daarvan eindigden zeven wedstrijden in een gelijkspel. FC Emmen won er drie en de Bredanaars waren slechts een keertje succesvol.

Gelijkspel is overigens de meest voorkomende uitslag als deze clubs tegenover elkaar staan. Van de in totaal 22 competitiewedstrijden eindigden maar liefst tien in een gelijkspel. FC Emmen won daarvan 4 keer en 8 maal trokken de Brabanders aan het langste eind.

Avondje Emmen

Het ‘Avondje Emmen’ begint twee uur voor aanvang van de wedstrijd. Op het #HIERKOMIKWEG-plein zorgen Erik van Klinken en DJ Roy voor de muziek. Verder zijn er activiteiten voor jong en oud. Heb je nog geen tickets? Dan kun je deze nog snel hier kopen!

 

FC Emmen – NAC Breda
Zaterdag 10 november, 18:30 uur
Stadion De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis