Terug naar overzicht Terug

FC Emmen OldStars strijden om Fair Play tijdens Walking Football Festival


De zomerstop komt langzaam dichterbij voor de FC Emmen OldStars. Desondanks betekent dat niet dat er geen toernooien meer op het programma staan. Vorige week kwam FC Emmen in actie op het HANN Walking Football Festival in Assen. Het toernooi, georganiseerd door FC Groningen, was een bijzonder toernooi. De winnaar van dit Walking Football Festival werd niet bepaald door uitslagen, maar op basis van Fair Play. Winst- of verliespartijen hadden daardoor geen invloed op het uiteindelijke klassement.


In de eerste wedstrijd traden de FC Emmen OldStars aan tegen het sterke Vitesse ’63. De ploegen waren in evenwicht, maar naarmate de vermoeidheid toenam bij de Emmenaren profiteerde Vitesse ’63 door twee keer te scoren. FC Emmen-speler Jaap Idema deed na een mooie aanval nog wat terug door de 1-2 te scoren. Vitesse ’63 wist vervolgens nogmaals te scoren en de wedstrijd op slot te gooien. De tweede wedstrijd speelde FC Emmen tegen FC Amboina. Na een snelle 2-0 voorsprong voor Emmen deed Amboina nog wat terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. De derde wedstrijd was een lastige kluif tegen de OldStars van GVAV. De ploeg uit Groningen zette de FC Emmen OldStars bijna de gehele wedstrijd onder druk en dat resulteerde in twee tegengoals waardoor FC Emmen met 2-0 verloor.

Naast de wedstrijden waren er ook side-events waar alle teams een zo hoog mogelijke score moesten halen. Na drie gespeelde wedstrijden was het aan FC Emmen de beurt om hun kwaliteiten te laten zien bij voetbaldarts en voetbalsjoelen.

In de laatste wedstrijd werd er aangetreden tegen FC Groningen. FC Emmen begon sterk en scoorde al snel twee goals. De Groningers lieten het er echter niet bij zitten en kwamen we terug tot 2-2. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de winnende treffer. Helaas viel het kwartje voor FC Emmen net de verkeerde kant op en verloren we uiteindelijk met 2-3 van FC Groningen.

Na de laatste wedstrijd volgde de prijsuitreiking voor de winnaar van het toernooi en de side-events. De FC Emmen OldStars hadden bij de side-events dusdanig goed gepresteerd dat het op één punt van de winnaar eindigde. In het Fair Play-klassement eindigden ze helaas niet binnen de top drie. Dit mocht de pret niet drukken, want het festival werd met een drankje en bittergarnituur gezellig afgesloten.

Op 9 juni spelen de FC Emmen OldStars hun laatste toernooi voor de winterstop. Dan komen zij in actie op de Almelo City Cup, een toernooi met internationale allure!