Terug naar overzicht Terug

Winnaar Scoor een Boek! valt in de prijzen


Tien weken lang deden 623 basisschoolleerlingen uit de gemeente Emmen mee aan Scoor een Boek! De leerlingen doen tijdens Scoor een Boek! tien weken lang hun best om zoveel mogelijk boeken te lezen in de klas. FC Emmen Naoberschap en Facet willen hiermee het leesplezier bij de kinderen aanwakkeren. De kinderen worden extra gestimuleerd door profvoetballers, maar dit jaar was Gouden Griffel-winnaar en voetbalfanaat Pieter Koolwijk ook van de partij!

Tijdens de feestelijke afsluiting in stadion De Oude Meerdijk werd bekend hoeveel boeken de leerlingen per klas hebben gelezen. In totaal hebben alle deelnemende klassen maar liefst 5182 boeken gelezen! Uiteindelijk ging groep 5b van O.B.S. de Lisdodde met de eerste prijs er vandoor. Zij hebben namelijk 508 boeken gelezen, gemiddeld 22 boeken per leerling.

SIBI en Pieter Koolwijk verrasten de leerlingen van de Lisdodde met een schoolbezoek en hadden leuke cadeaus voor de klas meegenomen. Van Pieter ontving de klas een gesigneerd boek geschreven door hemzelf. SIBI verraste de klas met een FC Emmen-shirt, gesigneerd door de eerste selectie!