Terug naar overzicht Terug

FC Emmen oefent 16 juli tegen Feyenoord


FC Emmen heeft voor woensdag 16 juli a.s. Feyenoord als oefenpartner gecontracteerd. De wedstrijd wordt in de JENS Vesting gespeeld en begint om 19.00 uur. Over de kaartverkoop volgen binnenkort mededelingen.

Feyenoord is, in tegenstelling tot Ajax, slechts zelden tegenstander van FC Emmen geweest. Twee keer kwamen de Rotterdammers naar het ‘verre’ Drenthe: de eerste maal voor een bekerwedstrijd, de tweede keer voor een oefenwedstrijd. In oktober 1987 stond de bekerwedstrijd Emmen-Feyenoord op de rol. De thuisclub gaf lang goed partij tegen de door Rinus Israel getrainde formatie maar miste een aantal uitstekende kansen. Erwin Haandrikman scoorde voor Emmen, de Feyenoord goals kwamen van Andre Hoekstra, Peter Barendse en Dave Mitchell waardoor Feyenoord met een beetje fortuinlijke 1-3 zege naar huis ging.


Sergio van Dijk balanceert met de bal op het hoofd met Giovanni van Brinckhorst in de buurt. Een beeld uit FC Emmen-Feyenoord in Veenoord.

De oefenwedstrijd FC Emmen-Feyenoord op 28 juli 2007 werd niet in Emmen maar op sportpark Veenoord gespeeld. Het was een spannend duel waarin Roy Stroeve twee maal voor de thuisploeg succesvol was. Roy Makaay en De Guzman troffen doel voor Feyenoord. Het leek in 2-2 te eindigen tot Michael Mols zes minuten voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Feyenoord is ruim een jaar later in november 2008 voor een derde maal in Zuidoost Drenthe geweest maar dat betrof de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg die op de Meerdijk werd gespeeld. Feyenoord won voor een volle bal met 5-1 van de Hardenbergers.

Het oefenprogramma van FC Emmen is nog niet compleet maar de volgende duels staan reeds gepland:

28 juni: Bargeres-FC Emmen (14.30(
2 juli: DZOH-FC Emmen (19.30)
5 juli: WKE-FC Emmen
12 juli: De Graafschap-FC Emmen (17.00, terrein Viod)
16 juli: FC Emmen-Feyenoord (19.00)
19 juli: FC Twente-FC Emmen (15.00. Sportpark Veenoord)